Het debuutalbum van 21 Savage is grimmig (maar niet gevoelloos)

De Atlanta-superster blijkt toch een hart te hebben

Er verschenen dit weekend nogal wat relevante platen voor de hiphop-liefhebber: de mixtape van Wilde Westen-man LouiVos, het album van SFB en de New Wave-achtige verzamelaar EnBloc (o.a. Hef, Rollàn en Josylvio). In de VS kwam ondertussen eindelijk het debuutalbum van trap-superster 21 Savage: Issa Album

We kennen ‘m al van een van de sterkste mixtapes van 2016. Savage Mode was een supergrimmige plaat die van begin tot eind is geproduceerd door Metro Boomin. Over de ijzingwekkende beats mompelde Savage nogal apathisch hoe harteloos hij is, nog altijd een Glock draagt en bijna zijn leven liet toen hij werd neergeschoten op zijn eenentwintigste verjaardag. 

Op debuutalbum Issa Album knokt 21 Savage nog altijd met zijn demonen. Hij probeert de pijn met geld te bestrijden, verstopt de crack in de bank van zijn oma en ziet nog altijd lijken, elke keer dat hij zijn ogen sluit. Maar klonk Savage Mode nog pikzwart, nu laat hij toch wat licht toe: ‘Thug Life’ is een ode aan 2Pac, ‘FaceTime’ klinkt zowaar soulvol en een beetje romantisch (hij is te dronken om te sms’en, dus of zijn meisje hem wil FaceTimen?) en op ‘Special’ durft hij zijn meisje niet eens een berichtje te sturen, omdat-ie haar niet wil lastigvallen. Ja, 21 Savage blijkt dus toch een hart te hebben. 

Wil je meer nieuwe muziek ontdekken? Kijk dan eens in onze #nieuwemuziek-playlist op Spotify of check #nieuwemuziek op onze site.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12