3voor12 Zeeland

Vies en fout: de formule van The Dirty Daddies is goud

Confettikanonnen in Gebouw-T

De zevenkoppige groep speelden afgelopen vrijdag in een uitverkocht Gebouw-T in Bergen op Zoom. De populairste coverband van het moment trad voor de tweede keer op in de Brabantse stad, dit keer als deel van hun Nederlandse ‘Grand Theft Audio’ clubtour.

Gekleed in smetteloze, witte shirts en strakke broekjes blijkt het absoluut niet te gaan om een foute boyband. In tegenstelling, deze ‘vieze vaders’ geven hun eigen draai aan de populairste tracks en guilty pleasures van het afgelopen decennia. The Dirty Daddies spelen al jaren verschillende, grote, maar ook kleine, zalen en festivals plat met hun energieke sets. Dit keer brengen zij een bezoek aan een afgeladen Gebouw-T. Ieder minuut een ander nummer, dat is de gouden formule die zij toepassen. Confettikanonnen en vuurblazers worden in de lucht afgeschoten, terwijl hits van Ricky Martin, ABBA, Bon Jovi, Gipsy Kings en zelfs Duncan Laurence voorbij denderen.

Op aanraden van de vieze vaders giet het publiek een aantal biertjes naar binnen. Het wordt de band hierdoor al snel vergeven dat het optreden vocaal gezien om te huilen is. Dit doet er ook helemaal niet meer toe wanneer de zeemanspakjes aan worden getrokken. In combinatie met de eveneens slecht ingestudeerde choreografieën blijft de sfeer in de zaal logischerwijs lekker jolig. Op het podium staan flessen Jack Daniels te wachten, die in rap tempo worden verdeeld in shotglaasjes. Zanger Laurens deelt ze aan het publiek uit. Dit allemaal terwijl ballads, rock- en zelfs Spaanstalige nummers door keiharde gitaarmuziek en snoeiharde drums worden ondersteund.

De charmes van de bandleden zorgen ervoor dat de hele tent mee gaat in het aanstekelijke feestgeweld van The Dirty Daddies. Een coverband, waarbij het draait om ongedwongen gezelligheid. Het is onmogelijk om niet in het aanstekelijke enthousiasme van de band mee te gaan. Met gescheurde trommelvliezen en confetti in het haar verlaat het publiek al feestend Gebouw-T. Het publiek is meegezogen in deze Dirty Daddies-wervelwind en het is één grote verbazing dat het gebouw er überhaupt nog staat.

De ‘Grand Theft Audio’ tour raast momenteel door verschillende clubs in Nederland.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12