3voor12 Utrecht

Job Roggeveen releaset derde pianotrack ‘Gliese’

Nummer is gemaakt bij een bijna 75 jaar oude 8mm film van zijn vader Jan Pieter en diens gezin

Je kent Job Roggeveen misschien wel als de centrale persoon van Happy Camper of als één van de drie mensen achter de bekende animatiestudio Job, Joris & Marieke (van het voor een Oscar genomineerde A Single Life). Gisteren heeft Roggeveen ‘Gliese’ uitgebracht, de derde single van het solo-project dat hij onder zijn eigen naam is gestart. Het nummer is afkomstig van een album dat later moet verschijnen.

Net als de eerdere singles ‘Vir’ en ‘Lo’ is ‘Gliese’ een rustig pianostuk. Roggeveen heeft het nummer gemaakt bij een bijna 75 jaar oude 8mm film van zijn vader Jan Pieter en diens gezin. Op zijn Facebook-pagina geeft hij een toelichting over het ontstaan van het nummer: “Geldrop, Noord Brabant zomer 1945. Mijn opa werkt bij Philips en is een early adapter avant la lettre. Vlak na de oorlog filmt hij zijn vrouw en zes kinderen, maar vooral mijn vader, die dan een half jaar oud is, met een 8mm camera. Het gezin Roggeveen is een gereformeerde enclave in het katholieke Brabant. Mijn oma, die kort daarna MS zou krijgen, huppelt met haar kinderen door de tuin. Mijn vader, Jan Pieter is een nakomertje en wordt door zijn 14 jaar oudere broer Lo op de schouders genomen. Een klein jongetje, zich nog onbewust van de oorlog die net voorbij is, of wat voor leven er op hem wacht. Met het stuk ‘Gliese’ wilde ik de sprankeling van plezier en de ontroering die ik bij het zien van deze beelden voel in muziek vangen.” 

De single heeft nog een tweede nummer: een interpretatie van C.R.E.A.M. van Wu Tang Clan. Beide tracks kun je hier beluisteren (spotify). Roggeveen heeft ook een eerste show aangekondigd. Op zaterdag 14 september speelt hij in zijn thuisstad Utrecht in TivoliVredenburg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12