3voor12 Zeeland

Powerstroke brengt Pit in Terneuzen

Burial kan het nog altijd

Dit jaar moet het jaar van Powerstroke worden. De metalband heeft een nieuwe plaat opgenomen en die wordt prima ontvangen in de media. Elk Vlaams gewest krijgt zijn release-show en ook het Zeeuws-Vlaams deel ontbreekt niet. De Pit in Terneuzen was zaterdag weer eens goed gevuld en zag ook voorprogramma Burial een vette show weggeven.

De mastodonten van Burial gaan al mee sinds 1991. De oertijd dus. “Wij maken old school death metal, want wij zijn old school”, grapt zanger/gitarist Stefan Verdoorn. De groep is aan zijn derde jeugd bezig en klinkt vanavond gepassioneerd. Met alleen nummers van het ‘Relinquished Souls’-album brengen de vier muzikanten een eerbetoon aan alles wat death metal heet. Niet lullen maar poetsen en spelen. Hard, snel en goed. Pinken en wijsvingers in de lucht en daarna handen op elkaar voor Stefan Verdoorn, Peter Dees, Erwin van Dorsselaer en Renzo van Poecke!

Powerstroke heeft er al een dag opzitten in De Pit als ze rond half elf hun show in gang trekken. Deze band geeft altijd alles en ook vanavond willen ze zieltjes winnen. Bassist Mark de Smit en drummer Niels Mathijs spelen een thuiswedstrijd, maar ook voor de rest van de band is Terneuzen niet ver weg. Nieuwe schijf ‘Omissa’ is de leidraad en de groep laat horen dat er chemie is tussen de bandleden. Bandleider en gitarist Maarten Geeraerts kan content zijn. Hij versleet al menig bandlid, maar met deze line-up kan hij ver komen. Een prima nieuwe plaat op zak en elke show ingaan als was het de laatste. Mocht u het gemist hebben. Gaat dat zien.   

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12