3voor12 Zeeland

De 10 van ... Rites

Rites put uit veertig jaar punk en hardcore geschiedenis

Van oude rotten als Stiff Little Fingers tot een recentere band als Kids Insane. Hieronder een aantal liedjes die op een of andere manier van invloed zijn op Rites en (soms) terug te horen zijn in de nieuwe ep 'Misery is Company'. De presentatie van de ep vindt plaats op 3 november in café De Vrijbuiter in Goes.

Paint it black - Atticus finch
Paint it black is rauw en hard, maar speelt toch met gevoel voor melodie. Van de dreigende baslijn in dit nummer krijg je zin iets te slopen. Met dat idee in het achterhoofd is de openingsriff van 'Surrender Me' van onze nieuwe ep bedacht.

Kids Insane - Overthinking
Deze boys uit Israël weten hoe je een dikke show neer moet zetten. Een band die niet schuw is om nieuwe dingen te proberen. Je hoort zanger Corey op onze vorige ep in het nummer 'Hell'.

Dag Nasty - Circles
Can I Say is een van de beste platen ooit en zanger Dave Smalley (ook bekend van All, Down by Law, D.Y.S., Don’t Sleep) is een legende. Het gitaarspel van hun gitarist Brian Baker is van invloed op onze band. Hij doet vaak iets extra’s, zoals een tokkeltje. Dit voegt Ronald met zijn gitaarspel binnen Rites toe.

When there is none - The sea is my sister
Deze Duitse band is niet van grote invloed op hoe we klinken, maar we willen ze hier toch noemen: Al sinds het begin van Rites spelen we regelmatig samen met deze jongens. Als je van Leatherface en Hot Water Music houdt, ga ze dan zeker luisteren.

De ep 'Misery is Company' is al te beluisteren via Idioteq en is ook te bestellen via Bandcamp. De ep-presentatie vindt plaats in Café de Vrijbuiter in Goes. De toegang is gratis. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland