In het centrum van Goes in het oude pand van café Pake Sake wordt gebouwd aan een nieuw podium, genaamd ‘Podium 0113’. “Eindelijk kun je in Goes terecht voor alle genres”, meldde het persbericht dat in januari de lucht in ging. Een interview met mede-eigenaar Reza Geleedst.

 “Daar achter de muur komt de backstage ruimte” zegt Reza, wijzend op een muur achterin het café waar zijn collega aan het boren is. “Ruimte voor de artiesten of bandjes als ze komen spelen.” Voor de muur is een verhoginkje gebouwd, die het nieuwe podium aanduidt. De bar bij de ingang blijft staan. Hij kijkt even naar de koelkastjes achter de bar, “Wil je wat drinken?”

Reza Geleedst is geen onbekende in het oude pand van café Pake Sake (in de volksmond gewoon ‘Pake’), als medeorganisator van diverse feestjes in het café kent hij het als geen ander. Het café ondergaat nu een grote verbouwing want ze hebben maar één maand na de sluiting van Pake Sake voor ‘the grand opening’ op 3 maart.

"0113, ja dat is het netnummer van Goes, dus dat is wel makkelijk te onthouden toch?"

"Podium 0113 moet de plek worden waar je aan denkt als je je afvraagt of er nog iets te doen is vanavond.”

Pake Sake was een geliefd café in Goes, waarom opeens stoppen?
“Het ging goed met het podium, maar we moesten gewoon iets anders doen. Pake Sake was het gewoon niet meer. Ik organiseer zelf al jaren evenementen en zo zijn we op het idee gekomen om er een podium van te maken. Podium 0113, ja dat is het netnummer van Goes, dus dat is wel makkelijk te onthouden toch?"

Een podium dus. Ben je niet bang voor eventuele concurrentie met Podium ’t Beest dat binnenkort ook klaar is met verbouwen?
“We zien ’t Beest eigenlijk niet echt als onze concurrenten. Kijk, ’t Beest leeft van subsidie en heeft ook een soort van ‘culturele verantwoording’. Ze moeten echt binnen een bepaalde hoek programmeren. 0113 heeft geen subsidie, we gaan vooral de samenwerking aan met organisatoren zoals Drum ’n Bass In Your Face en Zeeland Hardcore. Zelf gaan we ook wel wat boeken, daar ben ik dan ook weer voor. We hebben gewoon de luxepositie dat we eigenlijk kunnen boeken wat we willen. We kunnen misschien zelfs ook met ’t Beest gaan samenwerken weet je, zo gebeurt er weer wat in Goes.”

Podium 0113

Dus jullie gaan niet alles zelf boeken?
“Nee, Podium 0113 wordt een podium waarin we de samenwerking zoeken en aangaan met organisatoren die we op deze manier ook een podium kunnen aanbieden. 0113 kun je dus gemakkelijk huren want alles is er al. Licht, geluid, een bar, alles. Hiermee zitten we ook in een luxepositie dat we heel breed kunnen gaan boeken, de planning is voor een halfjaar al vol.”

Allemaal soorten muziekevenementen, moeten oud Pake Sake-gangers nu een nieuwe plek zoeken?
“Zeker niet! Juist omdat we zoveel soorten kunnen boeken is er voor iedereen wat! Er zullen avonden zijn van Zeeland Hardcore waar je een avondje metalbandjes hebt, we hebben in het openingsweekend een nineties-party en een paar weken later ook een foute avond met Dries Roelvink. 0113 wordt dus niet alleen een plek voor mensen die naar Pake gingen, maar een plek voor iedereen! Het voordeel is ook, we hebben een vergunning om tot vier uur open te blijven, dus als het evenement klaar is kun je gewoon 0113 binnen komen om een biertje te komen doen met je vrienden. Of je nou van metal houdt, van foute muziek of gewoon in de kroeg hangen, podium 0113 moet de plek worden waar je aan denkt als je je afvraagt of er nog iets te doen is vanavond.”

Podium 0113 opent zijn deuren op 3 maart met een nineties party, op 4 maart is ‘The Grand Opening’ met Bizzey (ex Yellow Claw), de Afro Bros, Funky Ro en Tempo. Check voor meer info www.0113.nl.

3 tips uit de agenda:

3 maart - Nineties party
11 maart - Drum 'n Bass In Your Face
26 maart - ZLHC: Sienna Skies

Meer info over Podium 0113? Check de site