De 2017 editie van Klomppop is weer voorbij. Voor het eerst was het festival driee dagen aaneengesloten. Het festival had dit jaar weer diverse hoogtepunten, al lieten de grote namen geen indruk achter. Onze redactie zet de vijf beste acts van de dag op een rij.

5. The Grand East

De nummers staan als een huis, de band speelt met volle overgave, soms lijkt er maar geen einde aan de set te komen. De band laat zien dat de Popronde hen qua ervaring alleen maar goed heeft gedaan. Een bijna perfect optreden dat niet kapot te krijgen was.

4. Charades

Sterke songs met een nineties gevoel die erop klappen, met hints naar bands als Smashing Pumpkins en Placebo. Vanaf de opkomst in donkerblauw licht met gesproken samples, Charades weet precies waar het mee bezig is en de songs van 'Grey Pillar Sky' werken. 

3. CUT_

CUT_ staat in het donker, omringt door hun eigen lichtshow en omarmd door het publiek. Klomppop heeft het weer geflikt om de perfecte afsluiter van de Spectra-stage binnen te halen. Het zal niet lang meer duren voordat CUT_ festivals als Klomppop is ontstegen.

2. The Glücks

Het is inmiddels een Klomppop traditie: een Belgische band die de lat van het festival en behoorlijk eind omhoog haalt. Dit jaar was deze taak toevertrouwt aan de band The Glücks, gelukkig maar. Het kost ze maar een paar akkoorden om de tent permanent te vullen met een dolenthousiast publiek. De chemie tussen de Belgen en het Zeeuwse publiek is duidelijk aanwezig.

1. Treehook

Een compleet onverwachte explosie van herrie, dat veroorzaakt de band Treehook op het Oâlles Loco podium. De Zeeuwen kennen geen grenzen, en beuken dwars door de drukkende hitte heen. Al tijdens het eerste nummer breekt er een moshpit los, gedreven door de genadeloze energie van de band. Ze zijn hard, ze zijn ruig, en ze zijn bezeten door god mag weten wat. Al in de vroege middag drukt Treehook zijn stempel op Klomppop.