Komend weekend zijn wij op het vernieuwde Klomppop festivalweekend te vinden. Je kan het liveverslag volgen op onze website. Beter is natuurlijk zelf te gaan kijken. Wij zetten onze vijf favorieten op een rij.

BDM Live Experience

BDM pakt uit. De Walcherse rapper draait al tien jaar mee, en weet zich elke keer weer te verbreden in de hiphop. Met een liveband en veel nieuw werk belooft het optreden van de BDM Live Experience een waar feestje te worden. In een interview met ons beloofde hij “voetjes van de vloer, handen omhoog en naar huis gaan met het ‘WAUW’ gevoel”. Dat maakt ons natuurlijk erg nieuwsgierig. Voor liefhebbers van Brainpower, Diggy Dex en Tourist LeMC.

Lees ons interview met Bdm hier.

Klomppop vrijdag

22.55 uur Oalles Loco? stage

CUT_

Dansen op stevige bass, heen en weer wiegen op golven aan synths en betoverd worden door een hese stem. CUT_ uit Amsterdam heeft met zijn electropop genoeg in huis om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Het duo heeft intussen twee sterke EP’s uitgebracht en gaf vorig jaar tijdens Spectra al een voorproefje op nieuw werk. Voor liefhebbers van CHVRCHES, MØ en MS MR.

Klomppop zaterdag

22.20 uur Spectra Stage

TreeHook 

TreeHook gaat verder waar ‘Witch Doctor’ van De Staat ophoud. Een flinke bak noise garage rock met daar in harde bassen en dikke drums. Met hun ‘fuck you’-mentaliteit en volle overgave van anonimiteit laat deze act nog veel verrassingen open voor de live shows. De heren uit Zonnemaire zijn geselecteerd voor de Popronde, om vele kroegen en popzaaltjes plat te spelen. Voor de liefhebbers van Lightning Bolt en Ty Segall. 

Klomppop zaterdag

15.45 uur Oalles Loco? Stage

The Glücks

Miljaar, wederom scoort België goed op Klomppop! Na Raketkanon, Flying Horseman, Compact Disk Dummies en It It Anita (die vorig jaar misschien wel de beste Klomppop show ooit speelden) is het dit jaar aan garagepunkband The Glücks om de Belgische scene op de kaart te zetten. The Glücks hebben net twee EP’s uit en meest recente single ‘Cu Cu Cu Cool’ gaat de Spectra stage van de kaart vegen.

Klomppop zaterdag

22.05 uur Spectra Stage

Classic!Fever

Niet alleen Spectra is een onderdeel van Klomppop waar nieuw en jong talent een podium heeft. Ook Classic!Fever is dit jaar onderdeel van het festivalweekend. Classic!Fever staat al jaren garant voor een mix van kwaliteit en het bieden van een podium aan talentvolle instrumentalisten, zangers en zangeressen. Zij brengen popmuziek met een klassiek randje. In het kerkje komt dit prachtig tot zijn recht en de ongedwongen sfeer maakt dat er van alles kan en mag gebeuren.

Klomppop zondag

13.00 uur Witte Kerkje