Op zaterdag 22 juli vindt de derde editie van het buitenfestival FunFest Outdoor plaats op de Kunstwei in Wolphaartsdijk. Dit jaar heeft het festival als thema Azië, aansluitend bij het themajaar van de gemeente Goes. Bij binnenkomst loop je dan ook door een Chinese poort waarna je begroet wordt door geisha’s, ninja’s en zie je een heleboel Aziatische kunst. Verspreid over twee podia, een karaoke tent en de ‘boom cirkel’ maken de artiesten zich klaar om het festival te beginnen.

Een kwartiertje later dan gepland mag The Backyard Project het festival aftrappen op de mainstage met een mix van covers en nieuwe eigen nummers. Tegelijkertijd speelt Strakko & Bramski op de DJ-stage. Jammer genoeg staan de podia zo dicht op elkaar dat we nu een remix tussen een zacht liefdesliedje en ‘Kung-fu Fighting’ te horen krijgen. Ook de zingende geisha’s uit de karaoke tent willen nog wel eens een remix improviseren. Gelukkig worden de podia net op tijd iets beter op elkaar afgesteld, waardoor het publiek de laatste nummers van de individuele artiesten in originele staat kan luisteren.

Naarmate het festival verder op gang komt verzorgen bands als Broazinha e Mais, DJ Pindakaas en Roots Rising zomerse deuntjes die het groeiende publiek aan het dansen krijgen. Ondertussen wordt er ook een standbeeld, dat doet denken aan burning man, het terrein opgereden. Met stokken kunnen de armen en benen door de bezoekers bewogen worden op de maat van de muziek. Verder kunnen bezoekers ook in de huid kruipen van sumoworstelaars, een theatershow bekijken of hun baard laten scheren. De creativiteit van de FunFest vrijwilligers spat weer van het festival af.

Het weer is net zo creatief als FunFest zelf, het ene moment is het insmeren voor de zon, het andere plenst het van de regen. Gelukkig blijft het bij één stortbui, waardoor het festival maar een half uurtje stil ligt. Als de Beatbusters op het hoofdpodium klimmen en Janick Megroot achter de draaitafels plaatsneemt, gaat het feest pas goed los.

Podium De Boomcirkel is een klein silent disco paradijsje in de bosjes net achter het hoofdpodium. Vitas en Strakko & Bramski bouwen hier nog een fijn dansfeestje voor degene die een koptelefoon heeft kunnen bemachtigen. Maar ook The Super Nintendos weten hoe je een menigte in beweging kan krijgen en houden. Ze brengen FunFest terug naar de jaren ‘90.

Hoewel het festival nu nog klein is, wordt de intieme sfeer goed ontvangen door de bezoekers. Op het festival wordt echter wel al gefluisterd over eventuele uitbreidingen voor komende jaren. FunFest laat ons ook volgend jaar weer verrassen.

Convoi Exceptional

Funfest sfeer

Funfest sfeer

DJ Booth

Roots Rising

Singing in the rain

Funfest sfeer

Funfest sfeer

Beatbusters

Meer 3voor12 Zeeland