Funfest, een festijn met muziek, dance, kunst, korte films en improvisatietheater georganiseerd door 7 enthousiastelingen uit Goes die vonden dat het tijd was om mensen met verschillende culturele activiteiten kennis te laten maken. Volgens initiatiefnemer Barre Verkerke gaan mensen vaak naar muziekevenementen, maar weten ze weinig van kunst of bezoeken ze niet het theater of andersom, op deze manier krijgen ze alles mee.

Funfest 2009 begon met de band Not James Dean, gevolgd door de Goese reggaeband Misty Basement. Publiek van allerlei pluimage was aanwezig, jong en oud. Dat maakt Funfest nou juist zo leuk. Alle leeftijdscategorien komen aan hun trekken en het loopt ook allemaal door elkaar heen. Daarna was de nederhop formatie Bint & Barre aan de beurt, gevolgd door Marcellus & Cheap Harmony die met drie blazers voor vrolijke dansmuziek zorgde en de middag werd afgesloten door Audiofungus.

Doorlopend konden mensen ook genieten van Live Art, waar zes kunstenaars ter plekke werkten aan 2 en 3 dimensionale kunstewerken. Tussen de bands door zorgde Impro Theater voor komische momenten en in de filmzaal werden er Short Movies (korte, kunstzinnige filmpjes) getoond. Daarbij konden mensen ook terecht voor lekkere hapjes.

’s Avonds zorgen een aantal dj’s dat er lekker gedanst en gefeest kan worden, de dancegenres liepen enorm uiteen en er was een geweldige opbouw in alle sets.


De avond begon met dubstep en drum & bass dj One Ear Bass, die lekkere grooves aan het draaien was. Lekkere basjes vlogen rond je oren. Daarna was het beurt aan dj Lorenzo, die opende met een nummer van Deadmau5, dat doet het altijd goed natuurlijk en steeds meer mensen begaven zich op de dansvloer. Lorenzo heeft een lekkere, stevige trance set neergezet. Noisy begaf zich daarna achter de draaitafels, deze keer met een combinatie van minimal, techno, techhouse gedraaid en afgesloten met Solee’s Impressed.

Een surprise act van de kunstenaar Gerard Verkerke volgde na Noisy, op ludieke wijze op het geroffel van het ritme van een lepel, bijna de hele zaal in lepeltje lepeltje houding op de grond wist te krijgen. Dat was een aangename verrassing tussen de sets door en maakt de avond extra bijzonder.

Het Amsterdamse Many More duo volgde en zette een lekkere live set neer van voornamelijk eigen gemaakte tracks (micro house/minimal tot techno stijl), vergezeld door liveact Barrenoia, die met keyboards en mondharp de set op creatieve wijze aanvulde. Inmiddels zat de zaal al helemaal vol, toen The Denzer en dj Marcellus opende met stevige techno. De zaal ging uit zn dak en climax na climax volgde. Het publiek was dan ook helemaal klaar gestoomd voor hardcore /hardstyle dj Djexunz die de zaal helemaal los liet gaan toen hij een hardcore versie draaide van System of a Down’s Chop Suey. Het was al met al een fantastische avond, goed georganiseerd en ben nu al benieuwd wat het volgende Funfest in petto heeft volgend jaar!

Audiofungus