Ook deze editie van Popronde heeft veel popartiesten aan te bieden. 3FM Serious Talents en 3voor12 talenten zijn te vinden als je de pop route door Middelburg volgt. Veelbelovend poptalent dat op het punt staat om door te breken: tijdens Popronde heb je de kans om ze te ontdekken. De route gaat langs De Spot, Likkepot en het winterterras van Tympaan.

We kennen DÉMIRA van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waar ze als jong meisje verraste met haar folkmuziek en bijzondere stem. Het is vier jaar later en DÉMIRA heeft al vaker in Zeeland opgetreden. Vanavond is ze een van de hype-acts van deze editie van Popronde. Op haar nieuwste EP White Ravens lijkt het allemaal te werken: een unieke stem, unieke liedjes en een fijn folkrock randje. In Likkepot wordt DÉMIRA niet versterkt door een achtergrondband en voert ze haar liedjes akoestisch op. Een indrukwekkend bereik heeft ze, maar wat ze niet lijkt te bereiken is het publiek in Middelburg. Na een tijdje hebben we het trucje door, begint haar geforceerde Ierse accent te vervelen en zijn haar liedjes moeilijk van elkaar te onderscheiden. Mooi genoeg om de avond te openen, maar wel met de hoop dat die ene indrukwekkende act die DÉMIRA beloofde te zijn ergens anders in Middelburg te vinden is.  (JK)

The Royal Engineers zijn redelijk bekend in Zeeland, wat waarschijnlijk te wijten is aan de geboorteplaats van drummer Michiel Buijsse en toetsenist/zanger René Geelhoed, respectievelijk komen ze uit Lewedorp en Zonnemaire. Zodra de band begint te spelen, stroomt de blokhuttent voor de Tympaan dan ook behoorlijk vol. Het geluid van de Royal Engineers is misschien nog wel het best te omschrijven als een kindje van Ike & Tina Turner en Creedence Clearwater Revival. De set is vlot, de band heeft het zichtbaar naar zijn zin en zo halverwege het optreden begint het publiek voorzichtig wat te dansen. De band probeert het publiek veel bij de show te betrekken – in nummer twee moet er al meegezongen worden – en dat lukt behoorlijk. Hoewel de vlotte 70’s poprock het jongere publiek niet echt kan interesseren, blijf de tent lekker vol staan en spelen de Royal Engineers een prima thuiswedstrijd.

Poppodium De Spot opent vanavond met de uit Amsterdam afkomstige Radio Eliza. In april werd de zeskoppige indie-band nog gebombardeerd tot 3FM Serious Talent, en zag de ep ‘Intergalactic Flurny Furby’ het levenslicht. Vandaag straalt de jonge groep muzikanten en muzikaal zit het vol talent. Jammer genoeg is het al met al niet zo spannend. De stem van zanger/gitarist Morris Brandt valt op en klinkt als Das Pop-zanger Bent van Looy. De drumcomputers zijn de standaard en overstemmen zo nu en dan de zang van Brandt als hij laag zingt. (JM)

Dat Nederland veel te bieden heeft in de popindustrie is duidelijk. Een avond zoals Popronde is daar het ultieme voorbeeld van. Een verrassend scala aan up-and-coming popartiesten in de barretjes die wij zo goed kennen, of op deze avond hebben leren kennen…