Hoe harder hoe beter met Drum ‘n Bass In Your Face in De Spot

België is hofleverancier

Joris van Moort ,

Een nieuw seizoen in De Spot betekent ook weer een nieuwe editie (nummer 21) van Drum ’n Bass In Your Face met dit keer voornamelijk dj’s afkomstig van het Belgische label Radar Records.

Het concept van Drum ’n Bass In Your Face is na twintig edities wel bekend bij menig bezoeker. Neem vier/vijf dj’s uit de nog steeds populaire drum ’n bass scene, en geef er een toffe lichtshow bij (soms met visuals). Zo ook vanavond. De openingsact wordt verzorgt door Hush, het alter ego van de nog later op de avond geplande Doctrine.  Hush, afkomstig uit het Belgische Kortrijk, opent de avond en draait voornamelijk nog voor een lege dansvloer, met her en der wat mensen die aan hun glas nippen. Een rustige set met future bass sound met wat experimentele invloeden.

De zaal vult zich langzaam maar zeker met publiek van jong tot oud. Veel nieuwe gezichten, maar ook de vaste bezoekers vinden vanavond hun weg naar De Spot. Andromedik, eveneens uit België, is de volgende DJ. Zijn stijl is harder en heftiger, al zet het bij het publiek nog maar weinig in beweging. Zijn set kent ook rustige momenten. Zo verwerkt hij een strijkersorkest in zo’n fragment, welke later uitloopt in een breakdown. Ook kent de geluidsinstallatie wat problemen, wat helaas zorgt dat een breakdown in het water valt. Zonde, maar hij liet zich er niet door weerhouden en maakt zijn set met glans af. 

Voor deze editie is ervoor gekozen om de dj-setup voor het podium te zetten in plaats van erop. Dit zorgt voor meer contact met het publiek en meer interactie. Dit is goed te merken als Hush terugkeert onder de naam Doctrine. Het publiek krijgt een veel hardere set voorgeschoteld met neurofunk drum ‘n bass dan bij zijn alter ego. Halverwege zijn tijdslot komt Hypoxia erbij en neemt zijn set over. Het gaat nog harder en sneller. Het publiek is op gang en neemt de energie over.

Headliner van de avond is het duo NCT, wat bestaat uit producer Jeroen Nai Chung Tong en dj Alexander Witschge. Dit duo laat het publiek nog harder tekeer gaan. Met circle pits en het nodige beukwerk lijken ze het publiek op hun handen te dragen. Een harde set met liquid drum ’n bass. Moe en voldaan? Welnee! Als laatste neemt de uit Zuidzande (West-Zeeuws Vlaanderen) afkomstige dj en producer Baksteen plaats achter de desk om nog éven een halfuurtje de laatste restjes energie uit de menigte te trekken. En dat lukt als geen ander. Hij maakt grote sprongen met zijn eerste gig in De Spot vanavond. En dan de laatste mix. Nog één keer vlammen. Nog één keer een biertje halen en nog één keer een circle pit in en dan? Dan staat de 22e editie van Drum ’n Bass In Your Face al gepland voor het nieuwe jaar (8 april 2017).