Het intro is al meteen spectaculair. De band komt met veel bombarie het podium op. Het belooft een spetterende avond te worden. Degene die de sousafoon (een tuba in de vorm van een 'ring', ook wel ringbas genoemd) bespeelt is de enige vrouw in de band en zij, Ane Angel, is een podiumbeest. Met haar knalrode haar en dezelfde kleur plateaupumps vol studs is ze al een opvallende verschijning op zich. Samen met frontman Paul-Ronney Angel weet ze de zaal goed op gang te krijgen. De showfactor is hoog en het werkt aanstekelijk.
Halloween met The Urban Voodoo Machine
Love, Drinks & Death in 't Beest
Vanavond, 31 oktober, wordt her en der Halloween gevierd. Ook in Goes. Het decor in de zaal van podium ‘t Beest is in stijl en ook de band die vanavond optreedt past perfect bij dit 'spooky' feest: The Urban Voodoo Machine. De band toert door Europa, ter promotie van hun laatste album ‘Love, Drinks & Death’. Zo’n albumtitel klopt natuurlijk helemaal op een avond waar men geliefde overledenen herdenkt. The Urban Voodoo Machine stond al eens eerder in ’t Beest en liet toen een feestende chaos achter. Vandaar dat er op deze vrijdagavond velen zijn gekomen om dit nog eens dunnetjes over te doen.
Gevoelige noot
De band gaat van start met het nummer ‘Cheers For The Tears’ en daarmee gaat niet alleen de bezetting van The Urban Voodoo Machine los, maar ook het publiek. Opzwepende gipsy rock-‘n-roll met instrumenten als een banjo, een contrabas, en stel koperblazers en een accordeon spettert het van het podium. Er worden vooral nummers van het nieuwe album gespeeld, waaronder ‘Pipe & Slippers Man’, ‘Help me Jesus’ en ‘Crazy Maria’. Verschillende muziekstijlen en invloeden wisselen elkaar af. Van blues tot salsa en tango tot klezmer, gemixt tot een eigen sound. Geinspireerd door het ouderwetse circus, zowel in geluid als kostuums.
Halverwege het concert wordt stilgestaan bij het plotselinge overlijden van de aan heroïne verslaafde violist van de band, drie weken geleden. De muzikanten spelen ter nagedachtenis de ballade ‘Goodnight my Dear’. Ze zijn zichtbaar geroerd en de heftige emotie is ook in de zaal voelbaar. Na deze gevoelige noot wordt het feest hervat en er weer flink op los gedanst.
Energiek en origineel
Na een optreden van bijna twee uur neemt The UVM afscheid, niet zonder toegift dat door het enthousiaste Zeeuwse publiek is afgedwongen. De band eindigt met het rustige nummer ‘Loretta’s Revenge’ en de uitsmijter ‘Goodbye To Another Year’. Daarna is het toch echt voorbij. The Urban Voodoo Machine is en blijft een energieke en originele band, ook tijdens Halloween.