3voor12 Utrecht

Elevator Sessions 2017 bevestigt eerste vijftien acts

Veel Utrechtse acts op teruggekeerd festival

De temperatuur stijgt, bloemen gaan bloeien, en de line up voor diverse zomerfestivals tekent zich steeds meer af. Zo ook voor de Elevator Sessions, het gratis toegankelijke festival dat op het Tuindorp-West Complex onder andere intieme liftsessies biedt. Na een eenmalig uitstapje naar de Stadstuin zijn ze dit jaar weer terug op de plek waar het allemaal ontstond. De eerste vijftien bevestigde namen laten vooral zien dat het festival in wil zetten op de ontluikende (Utrechtse) parels in het poplandschap.

In het oog springt vooral de momenteel gloeiend hete 45ACIDBABIES, het electro-/garage-/punkpopcollectief dat in heerlijk ongepolijste en energieke sets helemaal los gaat. Hun eerste clubtoer is net gestart, na een succesvolle deelname aan de Popronde van vorig jaar, en de band is één van de 12van3voor12.

Ook Ziggy Splynt kan momentum niet ontzegd worden. Winnaar Clash of the Titans, winnaar Utrecht Popprijs. Groots geluid, moddervette riffs. Hoewel ze eerder met Muse werden vergeleken, gaven zij in een recent interview aan zich breder te (willen) ontwikkelen en een progressieve, meer complexe weg te zoeken.

De singer-songwriters zijn opvallend goed vertegenwoordigd. Jorn ten Ham heeft na eerder solosucces nu een band geformeerd. Sured is een songwriter met hoog meezinggehalte. Youri Lentjes begeeft zich in de hoek van de Americana, met een krachtig en puur geluid door het rauwe randje in zijn stem.

De volledige lijst met de eerste vijftien acts: 45ACIDBABIES, Money & The Man, Ziggy Splynt, Mango Zabba, Sured, Tim Dawn, Jorn ten Ham, Bart Hanswijk, Iris Penning, Youri Lentjes, Sailing To Suez, Jasper Mook, Terence Roelofsen, AQUARIUM en Last Night in Town.

Binnenkort worden de eerste namen voor het dancepodium aangekondigd.

Te zien: Elevator Sessions 2017, vrijdag 9 juni 2017 @ Studentencomplex Tuindorp-West

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12