3voor12 Utrecht

Dansen voor Syrië en Turkije op 18 maart in De Helling

Utrechtse muzikanten organiseren UNITED IN MUSIC om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen

Lekker dansen op goede muziek en tegelijkertijd iets voor je medemens betekenen? Dat kan op zaterdag 18 maart in De Helling. Isebel Bakkes en Tom Veltien organiseren dan een muzikale benefietavond om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

De avond wordt geopend door Gharib en zijn band. Logisch, want hij is maatschappelijk zeer betrokken bij de ontwikkelingen in zijn vaderland en zet zich al jaren muzikaal in voor de in Nederland aanwezige Syriërs.

de Boulevard staat na Gharib op het podium en heeft als missie het publiek verder in beweging te brengen. Het is een energiek verbond van zes opkomende artiesten uit Utrecht. Een ander bijzonder verbond wordt gevormd door WiseFlower. De internationale groep met Nederlandse, Griekse en Hongaarse leden staat na Boulevard op het programma.

Hopelijk heb je aan het einde van de avond nog wat energie over, want dan staat Longo Longo op het programma. Dit muzikale eerbetoon aan de vader van de Afrobeats staat garant voor een vurige, dampende dansavond. Of zoals Tim Kerssies op Facebook over zijn band zegt: “..waaronder m’n nieuwe afro groep Longo Longo, wat sowieso ernstig billen schudden gaat worden.” De avond wordt verder muzikaal omlijst door DJ Klapsalon.

De opbrengsten van de gekochte kaartjes gaan naar twee in de aardbevingsregio opererende non-profit organisaties. AHBAP is door de bekende Turkse muzikant Haluk Levent opgericht en actief in Turkije. MolhamTeam is in Syrië actief om daar de zwaar getroffen bevolking te helpen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12