3voor12 Utrecht

Debuutsingle de Boulevard vertelt over iemand die zijn eigen pad bewandelt

Utrechtse hiphopband gaat nauwe samenwerking aan met brouwerij Eleven

Hiphopband de Boulevard was de afgelopen periode al regelmatig te zien op podia in thuisstad Utrecht, zoals bijvoorbeeld op Let’s Get Lost festival. Vandaag heeft het zevenkoppige gezelschap zijn eerste single ‘Levensweg’ uitgebracht.

De Boulevard is ontstaan tijdens de coronatijd, een periode waarin samen zijn niet meer vanzelfsprekend was. Het gevoel van ‘samen zijn’ is ook precies wat de band door wil geven aan de bezoekers van hun shows én de luisteraars van de eerste single.

‘Levensweg’ vertelt het verhaal van iemand die zijn eigen pad bewandelt, op welke manier dan ook. De groep mengt Nederlandstalige hiphop, funk en blazers tot een speels en dansbaar geluid waarover frontman Bon Sjef zijn introspectieve en maatschappijkritische teksten zingt. Zijn visie op het leven, of 'de libi’ zoals hij het zelf noemt. Op de debuutsingle verkondigt hij de optimistische boodschap dat de struggles waarmee iedereen wel eens te maken heeft, meestal slechts een pitsstop zijn op een levensweg. Bepaal je eigen koers lijkt hij te willen zeggen.

Ik blijf letten op mezelf en ik houd het in de gaten
De mening die je vormt mag je voor de vorm laten
Onderneem de stappen zelf
En zo zet ik me af tegen, zo zet ik het op een sprint en blijf ik op mijn eigen pad

Ondanks het prille bestaan heeft de Boulevard grotere toekomstplannen dan alleen zijn stempel drukken op de muziekscene. Zo gaat de band een nauwe samenwerking aan met de Utrechtse brouwerij Eleven via een project dat begint in 2023: ‘Eleven x de Boulevard: Connected’. Het idee achter het project is om mensen in een digitaal tijdperk weer tot elkaar te brengen, “voor het ‘echie’ zeg maar”. Als eerste brengen ze hun eigen signature bier uit,

gebrouwen door Eleven. Daarna volgen meerdere offline acties om weer met elkaar te kunnen verbinden, die toewerken naar een groot festival in het weekend van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni. Meer informatie over de acties en het festival zijn te vinden op www.brouwerijeleven.com.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12