3voor12 Utrecht

Omar Waseq teaset nieuwe club die volgend jaar moet openen

‘Kabul à gogo’ wordt het nieuwe grote project van de man achter het Filmcafé en Teatro

De vorige keer dat we Omar Waseq spraken, had hij heel veel plannen waar hij toen nog heel weinig over kwijt wilde. Er kwam een nieuwe club; maar het hoe, waar en wanneer? Daar moesten we nog even op wachten. Gelukkig niet heel lang: inmiddels staat er een teaser op zijn socials en wil Waseq ons graag meer vertellen over zijn nieuwste project, ’Kabul à gogo’.

"Kabul á gogo wordt een echte club", vertelt Waseq, "buiten het centrum, aan de rafelrandjes van de stad." De precieze locatie kan Waseq helaas nog niet uit de doeken doen, hierover is hij nog in onderhandeling. Wel kan Waseq ons vertellen dat het nieuwe concept maar liefst drie verschillende ruimtes zal beslaan, met verschillende functies. "Er komt een kleinere ruimte voor zo’n driehonderd gasten, waar plek is voor experiment en talentontwikkeling. Daarnaast komt er een grote clubruimte voor 1800 gasten, en een buitenruimte." Verder kan er volgens Waseq ook gegeten gaan worden. "Er komt ruimte voor dertien foodstands, waarvan zes op het terrein buiten."

Waar Waseq voor het Filmcafé nog samenwerkte met een compagnon, doet hij het deze keer alleen. Een bewuste keuze: Kabul à gogo is voor hem een persoonlijk project. Waseq: "Ik kom zelf uit Kabul. Dat is een plek waar je misschien wel de minste levensrechten hebt op aarde. Dat staat haaks op hetgeen dat ik wil met Kabul à gogo. Á gogo is gebaseerd op de gogo dansers en staat juist voor het losbandige, het genieten van het leven. Eigenlijk een beetje zoals het Kabul van de jaren ‘60."

Kabul á gogo zal naar verwachting in 2024 opengaan. Tot die tijd deelt Waseq de laatste ontwikkelingen rondom zijn nieuwe club op Instagram.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12