3voor12 Utrecht

‘Metal Metal Steel’ eerste single van Car Pets’ vrijzinnige album Rugs

Op derde album rekt Utrechts trio de grenzen van zijn creativiteit op

Na het verschijnen van het tweede album Patio in het begin van 2019 besloot Car Pets zich niet te focussen op optreden, maar op het maken van nieuwe muziek. Afgelopen week verscheen ‘Metal Metal Steel’, de eerste single van het aankomende album Rugs.

De driekoppige Utrechtse band heeft de nummers van Rugs zelf opgenomen in de repetitieruimte waar ze wekelijks samenkomen. In de eerste paar maanden vlogen de nummers het repetitiehok uit. “We konden dingen laten liggen, thuis opnieuw luisteren, een verknipte edit maken en een drumcomputer toevoegen en die versie dan weer proberen te spelen. We hebben eigenlijk geen idee welke van deze nummers we live zouden kunnen spelen, zo vervormd zijn ze en we hebben ze niet meer opnieuw gespeeld na het opnemen.”

Omdat de band alle tijd had en geen druk van buitenaf voelde hoor je hier en daar gekke takes in de nummers. In opwellingen ontstonden er rare overdubs en werd er gelald, gelachen en geklooid. Zelf noemen ze Rugs een vrijzinnig album waarin ze de grenzen van hun creativiteit oprekken. In de opbouw van het korte, uptempo ‘Metal Metal Steel’ zit bijvoorbeeld het geluid van een loeiende stofzuiger die toevallig precies de juiste toonsoort had en het nummer een extra kick geeft.

Net als de andere nummers heeft Car Pets ‘Metal Metal Steel’ in hun studio opgenomen en geproduceerd. Over de betekenis is het trio een enigszins cryptisch: “Je kent dat gevoel wel wanneer je in je auto zit en je katten in het rond springen en je hebt haast en je moet echt ergens zijn en je bent vergeten een broek aan te trekken en je hoort een luide piep in je oren en je wordt helemaal knetter? Nee? Take the wheel! Metal Metal Steel!”

Het derde album Rugs wordt op 16 juli digitaal gereleased op de streamingdiensten en bevat negen nummers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12