3voor12 Utrecht

Programma Stukafest Utrecht 2018 bekend

Studentenkamerfestival viert tevens tienjarig jubileum in Utrecht

Op donderdag 8 februari vindt alweer de tiende Utrechtse editie plaats van het studentenkamerfestival Stukafest. Dit jaar bestaat het programma uit twintig acts die zich verspreiden over de Utrechtse studentenkamers. Het belooft weer een avond vol muziek, theater, literatuur, dans en cabaret te worden. Wij kijken alvast naar het muziekprogramma.

Met Arabische, Afrikaanse, Balkan en fanfare invloeden neemt De Baron je mee op een Nederlandstalige reis. Eén met scherpe teksten, gierend koper en blaffende drums: “Ze gaan je doen verlangen naar betere tijden en oorden, stiekeme geliefden, bier, maar vooral veel vrijheid”

Rapper Jermain Bridgewater lanceerde afgelopen september zijn eerste eigen EP: Take Me to the Bridge. Lekker energieke nummers waarin hij hiphop combineert met een scala aan wereldmuziek zoals reggae, gnawa en soul.

De muziek van singer-songwriter Roosmarijn valt te omschrijven als experimentele en melodieuze (pop)muziek. Beïnvloed door de natuur laat ze haar altviool zingen terwijl ze met haar gevoelige stem speelt met de melodieën.

De mannen van SPROKEN wisselen tijdens hun shows dansbare electro beats af met het vertellen van verhalen. Hun uitgangspunt is: “Het leven is een festival”. Samen dansen, samen feesten en samen uit je plaat gaan is de norm.

Roos Blufpand is een muzikale duizendpoot die met verschillende stijlen en arrangementen tedere liedjes afwisselt met hele vrolijke. Ze spreekt hiermee elke leeftijd aan.

Na de Slag om Stukafest van vorige week donderdag heeft de band LOVE COUPLE de 20e speelplek veroverd.

Niks missen?
Er vinden drie rondes van elk een half uur plaats door de gehele stad. Via de website van Stukafest kan je precies kijken wanneer welke act waar speelt.

Ronde 1: 20.30 – 21.00
Ronde 2: 21.30 – 22.00
Ronde 3: 22.30 – 23.00
Eindfeest in Hofman café: 23.00 – 04.00

Op het eindfeest spelen is er live housemuziek van de band KAUW, funky Duitse disco van Öhne Umlaut en draait DJ Whitegold plaatjes.

Tekst: Anemone Minderman

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12