3voor12 Utrecht

LOVE COUPLE winnaar van Slag om Stukafest 2018

Elektropop-band vult twintigste kamer voor 10e editie Stukafest

Donderdagavond 11 januari was het tijd voor de jaarlijkse Slag om Stukafest in Café Hofman op Janskerkhof. Drie bands binnen totaal verschillende genres strijden om de laatste kamer op de 10e editie van het intieme festival dat op 8 februari plaatsvindt. Twintig studentenkamers worden omgetoverd tot podium voor de meest uiteenlopende kunstvormen: van cabaret en theater tot dans en muziek.

Bij binnenkomst van Café Hofman moet je snel zijn om een goed plekje bemachtigen. De gezellige drukte belooft veel goeds voor het verloop van de avond. De jury bestaat uit drie vakkundige mensen: Wies van der Heyden, schrijfster en festivalcoördinator bij 3voor12Utrecht, singer-songwriter bij SPROKEN Tom Strik en Lane Reckman, stagemanager bij Sugarfactory. Ze staan tussen het publiek en hebben de nobele taak om de laatste kamer te vullen met de beste act van de avond.

Elektronische tonen, psychedelische blues en rauwe country
Hoewel de avond een kwartier later start dan gepland, heeft dit geen effect op de openingsact van elektropop-band LOVE COUPLE. In hun eigen element wisselen ze elektronische tonen af met de elektrische gitaar en zijn de drum en keyboard ook vaste stemmen van de nummers. Met de perfecte rustmomenten in het instrumentaal intermezzo knallen de tonen daarna nog harder het podium af. Met het aantreden van de tweede band Gildorverandert de sfeer in het café. Het warme stemgeluid van de zanger vult de psychedelische blues nummers goed aan. Er is veel interactie met het publiek en de vraag om te dansen wordt snel positief beantwoord. Ondertussen is Hofman een beetje leeggelopen als de laatste act van de avond, Smokes of Silver, de ruimte met country tonen vult. De leadzangeres straalt plezier uit en de rauwe tonen geven een extra dimensie aan de nummers.

De winnaar
Na hun beraad stapt de driekoppige jury het podium op en geeft positieve en opbouwende kritiek aan alle deelnemers. Uiteindelijk is het hoge woord eruit en mag LOVE COUPLE de laatste kamer vullen tijdens de 10e editie van Stukafest op 8 februari.

Gezien: Slag om Stukafest, donderdag 11 januari 2018 @ Hofman Café. Foto's: Keri Stoelinga

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12