3voor12 Utrecht

Fotoreportage: nieuwe platenzaak Variaworld aan de Oudegracht geopend

Twee verdiepingen met cd’s, vinyl, merchandise en K-pop

Op zaterdag 6 juli is aan de Oudegracht een nieuwe vestiging van platenzaak Variaworld geopend. De winkel zit in het voormalige pand van KECK & LISA Wonen, vlakbij Kafé België. Onze fotograaf Wijgert-Jan van As ging langs tijdens de goed bezochte opening.

Variaworld is bekend van platenbeurzen en heeft al twee andere winkels in Deventer en Zwolle. De winkel in Utrecht heeft twee verdiepingen. Op de begane grond zijn vooral nieuw en het wat waardevastere tweedehands vinyl te koop. Ook cd’s en merchandise zoals posters - die erg populair waren - en patches zijn daar te krijgen. En is er een hele hoek ingeruimd als K-pop corner.

Een trap vlakbij de balie brengt je naar de variakelder, een klassieke Utrechtse werfkelder die onder de weg doorloopt naar de Oudegracht. Met het lekkere weer van zaterdag staat de deur naar de gracht open, zodat er ook wat daglicht binnenkomt. Meteen na de trap vind je er een hele verzameling bandshirts. Verder zijn er in de kelder singles, goedkopere tweedehands vinyl, waaronder een aantal specifieke genres zoals nederpop en klassiek, en ook weer cd’s te koop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12