3voor12 Utrecht

Platenzaak Variaworld opent binnenkort deuren aan Oudegracht

Variaworld is bekend van platenbeurzen en hun huidige winkels in Deventer en Zwolle

Vanaf mei zullen platenliefhebbers een nieuwe hotspot kunnen bezoeken aan de Oudegracht 218. De bekende keten Variaworld opent daar op 3 mei een nieuwe platenzaak in het voormalige pand van KECK & LISA Wonen, dicht bij Kafé België. 

Ze beloven meer dan twintigduizend items aan onder andere cd’s, lp’s, posters en merchandise. Naast de verkoop van alles rond fysiek muziek luisteren, biedt deze toekomstige winkel kleding en vintage producten aan én kun je er genieten van een kopje koffie. Eigenaar Wilco de Bruin laat weten: “Wij gaan een nieuwe winkel beginnen in Utrecht. Niet omdat wij zo rijk zijn of rijker willen worden, maar omdat wij daar mooie kansen zien en ook een heel mooi pand hebben gevonden. Daarbij hebben wij het laatste jaar een aantal prachtige verzamelingen ingekocht en deze willen wij graag aan de liefhebbers aanbieden.”

Variaworld heeft vooral naam gemaakt via platenbeurzen en heeft ook winkels in Deventer en Zwolle. Het openen van een pand in Utrecht biedt kansen voor de keten, én gemak voor de consument. Mede-eigenaar Margie de Bruin legt uit: “Vanuit de webshop krijgen wij regelmatig de vraag of internetbestellingen ook in het midden van het land kunnen worden opgehaald. Daarom is de keuze op het pand in Utrecht gevallen, daarbij de geweldige werfkelder van 140 meter die wij in gebruik gaan nemen voor vintage, kleding en een koffieterrasje.”

De opening zal volgens Variaworld vooral zorgen voor een versterking en mooie aanvulling op de al gevestigde platenwinkels. Wij kunnen ons al een afstruin-middag voorstellen; een mooie route tussen de zaken in de binnenstad, beginnend bij Koffie Leute, langs bij Plaatboef en Variaworld, even Broese in en verder naar Dig it! Recordstore om te eindigen bij Plato. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12