3voor12 Utrecht

Miss Montreal hoofdact op FC Amersfoort Thuis Festival

Zes namen met Amersfoortse link op tweede editie van gratis popfestival

De Amersfoortse Miss Montreal staat zondag 20 mei op het FC Amersfoort Thuis Festival. De organisatie heeft de volledige line-up vandaag bekendgemaakt. Ook Yung Felix and friends, Rondé, Daredevils, Project Bongo (begeleidingsband van Roxeanne Hazes) en Daisy (van Daisy’s DJ Team) staan eerste pinksterdag op het Eemplein.

Woensdag kondigde de organisatie, die in december nog hard bezig was met het zoeken van geldschieters, aan dat er een tweede editie van het festival komt. “Je hebt de bovenkant en de onderkant van de begroting”, vertelt medeorganisator Raymond van den Hoek. “We hebben net voor ons point of no return de onderkant van de begroting gehaald. Toen hebben we het licht op groen gezet.”

Met de zaterdag aangekondigde line-up hoopt de organisatie een breed publiek te trekken. “Vorige editie was het publiek heel divers”, vertelt Van den Hoek. “Dat willen we zo houden. Wij vinden dat popmuziek niet per se synoniem is aan jeugdcultuur. Dat wordt vaak wel zo gezien. Het is de cultuurvorm die de laagste drempel heeft. Iedereen houdt van muziek en meestal is dat popmuziek.”

Publiekstrekker
De eerste editie van het popfestival vond plaats in 2014. Dat er een pauze van vier jaar zit tussen de twee edities komt volgens Van den Hoek door de sterke line-up van de eerste editie. Toen betraden onder andere Blaudzun, Jett Rebel en Handsome Poets het podium op het Eemplein. “We hadden ons kruit al verschoten. Daardoor moesten we wachten tot er weer een goede oogst aan bekende artiesten was. We hadden geluk dat Miss Montreal er de eerste editie niet bij kon zijn. Ik verwacht dat zij dit jaar de grote publiekstrekker wordt.”

Over de toekomst van het festival kan Van den Hoek nog niet in details treden. Een tipje van de sluier licht hij wel op. “We zijn bezig om iets op te zetten dat jaarlijks terugkeert, maar niet onder dit concept. We willen ook namen kunnen boeken die geen link hebben met Amersfoort. Onze regio valt een beetje tussen wal en schip als het gaat om popfestivals. Wij denken dat een popfestival hier wel bestaansrecht heeft.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12