3voor12 Utrecht

Last call: geef je band op voor de Podiumbeest Awards 2018

Sencity Festival is op zoek naar bands die zelfs een doof publiek omver kunnen blazen

Sencity Festival is op zoek naar bands die non-verbaal een spetterende show kunnen neerzetten. Sencity is een muziekevenement dat voor een groot deel dove en slechthorende jongeren trekt. Denk jij dat je een dove jury ook omver kunt blazen met visuele muziek? Maandag 11 december is de deadline om je op te geven dus wacht geen minuut langer.

Het concept van Sencity is de vertaling van passie en emotie van muziek naar een experimentele en visuele show, zodat het een toegankelijk evenement is voor doven. Een deel van de optredens wordt door speciale muziektolken vertaald. De hele middag en avond staan in het teken van alle zintuigen: het prikkelen van je zicht, gehoor, smaak en geur. De optredens zijn zowel voor dove als horende bezoekers bedoeld.

De competitie voor de Podiumbeest Awards is een uitdaging voor je band om je je anders na te laten denken over je stage performance. Visueel moet het net zoveel bijdragen als muzikaal voor alle dove bezoekers van het festival, want de muziek moet nog altijd op de juiste manier overkomen. Denk jij dat je de dove jury kunt overtuigen? De wedstrijd heeft twee voorrondes. Tijdens de weg naar de finale in de TivoliVredenburg krijgen de bands coaching voor performance en live-act, zodat de uitstraling op 10 maart net zo professioneel is als de muziek.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Met eigen werk een optreden kunnen verzorgen van minimaal 30 minuten
  • Beschikbaarheid tijdens de voorrondes, de workshops en natuurlijk voor de finale tijdens Sencity Festival op 10 maart 2018 in Tivoli Vredenburg.
  • Zuiver en energieke podiumervaring
  • Demo-materiaal
  • Een biografie, foto’s, logo en contactgegevens opsturen

Is jouw band energiek genoeg om deze uitdaging aan te gaan? Mail dan voor 11 december 2017 naar joerie@possibilize.today.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12