3voor12 Utrecht

Jermain Bridgewater rondt persoonlijke zoektocht af met release debuut-EP

EP-presentatie tijdens Uitfeest

We hebben er even op moeten wachten. Na twee singles is vandaag de debuut-EP Take Me To The Bridge van de Utrechtse rapper Jermain Bridgewater verschenen. Bridgewater maakte de afgelopen tien jaar furore met de hiphopgroep StropStrikkers en als solo-artiest onder de naam J.A.E. Deze EP en de twee eerdere singles vormen echter een nieuw begin, onder zijn eigen naam.

In mei spraken we hem over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt en de toen nog aanstaande EP: "Het traject is een ontdekkingsreis geweest, een zoektocht naar mijn sound waarbij we van alles probeerden: van Caribische invloeden tot blues en rock. Die ontdekkingsreis is eigenlijk de EP geworden. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat dat gevarieerde mij juist staat. Ik wil de eindbestemming niet bereiken, maar juist alles wat ik onderweg tegenkom vastleggen in m'n muziek." Zijn manier van muziek maken is enorm veranderd: "Voorheen kreeg ik gewoon een beat en ging ik mijn raps schrijven, maar nu let ik bijvoorbeeld meer op toonhoogte en ben ik met de structuur bezig: misschien kan ik hier een bridge plaatsen en dan laat ik daar de muziek wat meer ademen."

Bij de presentatie van zijn eerste single ‘Hotep’ stond hij samen met producer Dobleye en djembe-speler Alias Camara op het podium. Inmiddels is zijn band uitgebreid met Rivo (percussie) en Hollywood (bas). Dat vijftal zie je ook op het podium tijdens de EP-presentatie. Bridgewater laat het niet bij één show maar heeft er een heus release-weekend van gemaakt:

  • op vrijdag 1 september verschijnt de EP op de streamingdiensten

  • op zaterdag 2 september doet hij om 16.00 uur een instore in Revenge

  • op zondag 3 september kun je hem tijdens het Uitfeest maar liefst twee keer zien: om 15.00 uur in Zindering, het restaurant van de Stadsschouwburg, en om 18.00 uur bij de officiële release-show op het Stadhuisplein.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12