3voor12 Utrecht

Seedorf geeft teken van leven met EP Sequal

Utrechtse postrockers komen na ruim drie jaar met nieuw werk

Vlak na de start van 3voor12 Utrecht - in 2004 - brachten we de postrock scene van Utrecht in kaart. We schreven onder andere over bands als We vs. Death, Vehicle en Sennen, en het platenlabel Zabel. Omdat er op dat moment zoveel gebeurde gebruikten we met een beetje grootspraak ‘Utrecht Postrock City’ als titel van ons dossier. Zo’n dertien jaar later is Zabel ter ziele en bestaan de meeste van die bands ook niet meer. Veel van de muzikanten uit de periode zijn echter nog wel actief, maar niet meer in postrock-bands.

Toch zijn er nog steeds bands die lange, soms repeterende en meestal instrumentale nummers schrijven met veel dynamiek en dissonante gitaren schrijven. Seedorf is zo’n band. We leerden het drietal kennen in 2014. Ze deden toen mee aan bandwedstrijd de Clash of the Titans, waarin ze de halve finale bereikten. In het begin van dat jaar was ook het gelijknamige debuutalbum verschenen. Na deze wapenfeiten werd het rustig rond de band en we hadden al het idee dat ze gestopt waren.

Deze week is Seedorf echter met een teken van leven gekomen, in de vorm van de EP Sequal. De drie relatief korte liedjes die daarop staan zijn meer ingetogen dan de nummers op het felle debuutalbum, maar ze laten ook horen dat de postrock-vlam nog steeds brand.

Sequal is te beluisteren op bandcamp.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12