3voor12 Utrecht

Classic Water brengt ingetogen nieuwe single ‘War in Japan’ uit

Nieuw werk zet de toon voor tweede album Matter of Time

Op 1 december kwam de nieuwe single van het alt-folk/americana collectief Classic Water uit, genaamd ‘War in Japan’. Het is de tweede single van hun aankomende tweede album Matter of Time, dat op 16 februari 2024 verschijnt.  

De single begint ingetogener dan we gewend zijn van Classic Water van hun debuutalbum. De backing vocals en toetsen aan het begin ondersteunen de spookachtige sfeer die frontman Tom Gerritsen schildert met zijn stem. Halverwege het nummer zorgen de aanzwelling van de drums (Albert Dijk) en toetsen (Lotte van Leengoed) voor een intensivering die door schrijver en zanger Gerritsen wordt beschreven als “de aanzwellende veenbrand van het slot”.

‘War in Japan’ behandelt verdriet en vreugde als tegengestelde kanten van dezelfde dubbele helix. Tom Gerritsen over de single: “[De verteller bevindt zich in] een wereld waarin een toevallig gehoord liedje op de radio de wereld van de verteller op zijn kop zet en een existentiële crisis inluidt.”

Voor het maakproces zijn de leden van het collectief dit keer dichter bij huis gebleven. Waar hun eerste album nog opgenomen is op het Zweedse platteland, is Matter of Time opgenomen in Amsterdam met producer Jan Schenk (o.a. Amber Arcades, Lewsberg en Claw Boys Claw). Dit heeft gezorgd voor een ingetogener en soberder karakter van het gehele tweede album. 

Het nieuwe album Matter of Time wordt op 16 februari 2024 gepresenteerd in De Nijverheid in Utrecht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12