3voor12 Utrecht

Something Happening Somewhere releaset derde compilatie-album

Somewhere III bevat o.a. nieuwe track van Single Point Edge en remix van Eefje de Vissers ‘Jong’

Deze week heeft elektronisch platenlabel Something Happening Somewhere (SoHaSo) zijn derde compilatie-album uitgebracht. Somewhere III is zowel op vinyl als digitaal te krijgen en bevat naast enkele artiesten die al eerder nummers op SoHaSo hebben uitgebracht vooral nieuwe acts zoals Aril Brikha, KAAP, Ripperton - die samenwerkt met Love over Entropy -, Equus, Tracey en Mulder. Eén van de digital-only tracks is 'Akari' van Single Point Edge, één van de muzikale alter ego’s van Joris van Grinsven, die je ook wel kent als Krampfhaft.

Ook staat er een door labelbaas Nuno dos Santos en Quince gemaakte remix van Eefje de Vissers ‘Jong’ op de compilatie. ‘Jong’ zou oorspronkelijk op een remix-versie van van Eefjes laatste album Nachtlicht komen. Toen dat remix-album niet doorging heeft Dos Santos gevraagd of hij de track zelf uit mocht brengen. In een Facebook-post vertelt Dos Santos dat hij de track een paar keer heeft uitgeprobeerd tijdens buitenlandse shows en dat hij daar goede reacties op kreeg, ook al begrepen de bezoekers de teksten niet. “Ze voelden echt haar stem”, legt hij uit. Van de remix van ‘Jong’ is ook een video verschenen.

De Somewhere III compilatie is verschenen als dubbele vinyl-versie en als digitale versie met extra bonustracks. Beiden zijn te krijgen via de bandcamp-pagina van Something Happening Somewhere.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12