3voor12 Utrecht

Jermain Bridgewater releaset nieuwe video ‘Hotep’

Utrechtse rapper geeft met eerste single een voorproefje van zijn nieuwe ik

De Utrechtse rapper Jermain Bridgewater heeft vandaag de video uit voor zijn eerste single ‘Hotep’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van zijn debuut-EP Take Me To The Bridge die dit najaar verschijnt.

Bridgewater maakte de afgelopen tien jaar furore met de hiphopgroep StropStrikkers en als solo-artiest onder de naam J.A.E. Een jaar geleden vertelde hij ons in een interview dat door internationale muziekprojecten in Burkina Faso, Gambia en Bosnië bij hem een internationale ambitie is gaan branden. “Door die reizen is het mij duidelijk geworden. Ik heb een nieuwe ambitie gevonden, namelijk dat ik ook in het buitenland op wil treden en met Engelstalig werk bekend wil worden.” Een ontwikkelingstraject bij De Coöperatie heeft geleid tot een nieuwe koers: Nederlandstalige teksten zijn vervangen door Engelstalige hersenspinsels en zijn DJ heeft hij ingeruild voor een driekoppige band. Bij die nieuwe koers hoort ook een nieuwe artiestennaam bij: J.A.E. is verleden tijd, de toekomst is aan Jermain Bridgewater.

Bridgewater presenteert ‘Hotep’ en andere nieuwe nummers tijdens een release-party met veel verrassingen op woensdag 3 mei in dB’s.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12