3voor12 Utrecht

Mario Kartel- en Fountain of Youth-lid Tellem releaset solodebuut op Noah's Ark

De EP Aura combineert jaren ’80 met moderne R&B/hiphop

Al in zijn tienerjaren wist de Amersfoortse rapper/zanger Tarik Mazian (beter bekend als Tellem) de aandacht te trekken van Jiggy Djé, de labelbaas van Noah’s Ark. Deze zag hem voor het eerst optreden in een lokale bandwedstrijd en uiteindelijk werd Tellem deel van de Noah’s Ark-familie. Die eerste ontmoeting is ondertussen al bijna tien jaar geleden, maar nu brengt Tellem eindelijk zijn solodebuut bij het label uit: Aura.

Op de EP Aura toont Tellem zich een artiest die met één been in de moderne wereld en met het andere been in de jaren ’80 staat. Dat is geen verrassing als je de jonge rapper/zanger volgt. Hij is de laatste tijd bijzonder productief, met in 2016 onder andere drie EP’s met Fountain of Youth (zijn samenwerking met Yung Felix) en een album met Mario Kartel (zijn samenwerking met Yung Felix, Big2 en SpaceKees). Hierop ontpopt Tellem, voorheen toch vooral een rapper, zich als een sterk zanger met gevoel voor melodie. Beide projecten ademen een moderne vibe uit, terwijl er zeker bij Fountain of Youth ook een jaren ’80-esthetiek doorheen schemert. Het is niet voor niets dat de mannen in een eerder interview hun liefde voor de jaren ’80 uitten door met de debuutplaat van Wham! op de foto te gaan.

In Aura komt het allemaal samen. Alle tracks zijn geproduceerd door Yung Felix, ook iemand met wie hij al sinds zijn tienerjaren samenwerkt. Aan een aantal tracks heeft Tellem zelf ook meegeproduceerd. Opvallend is dat Tellem nog maar heel weinig als rapper te horen is: hij heeft zich bijna volledig toegelegd op het zingen. Zijn laidback zanglijnen karakteriseren de EP, die verder vrij gevarieerd is: de ene keer flirtend met trap, de ander keer een flardje drum & bass, en bovenal beïnvloed door moderne R&B. En natuurlijk de eighties: die auto in de videoclip van 'Mooier' doet ook wel erg veel denken aan KITT, de auto van Knight Rider.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12