3voor12 Utrecht

Vijf memorabele momenten uit twintig jaar Cruise Control

“Stonden we ineens voor een publiek van 2000 mensen. Zoiks. Stress!”

De Cruise Control is al sinds 2002 het vuigste alternatieve queerfeest van Utrecht. In De Helling organiseren ze op zaterdag 16 september een jubel jubileum voor elke kleur van de regenboog. Al vanaf het begin is Pepijn Zwanenberg één van de Cruise Control dj’s. We vroegen Pepijn naar een aantal van de meest memorabele momenten uit 20 jaar (eigenlijk 21) Cruise Control, en zijn wensact voor één van de volgende edities.

Eerste show
2002. We misten een alternatief queer feest. Met als startpunt L'esqualita van Soft Cell zijn we gaan brainstormen en gestart met de Cruise Control in het ACU. De Cruise Control bleek een schot in de roos. En de rest is geschiedenis.

Tofste plek
Een spin-off van Cruise Control was Waldolala. Een feest op een geheime locatie. Je moest je aanmelden en dan kreeg je de locatie door. Dat was in een supertof kleurrijk kraakpand op het Groenweg terrein. Bloedheet, broeierig en supertof.

Hoogtepunt
Gevraagd worden voor de Zwarte Cross in 2014. Toen we daar voor een euforische volle zaal stonden te draaien en met onze posse regenboogpunx op het podium stonden dacht ik echt Is dit de Cruise Control of is dit de hemel? En sindsdien mogen we elk jaar terugkomen, hoera!

Dieptepunt
We hebben een aantal keer in Berlijn gedraaid. Dat was soms heel gaaf (in een queer kraakpand in Friedrichshain, in Barbie Deinhoff) maar de allereerste keer in Monster Ronson was nogal teleurstellend. Er kwamen in totaal maar zo'n 15 mensen op af, waarvan een aantal zelfs speciaal uit Nederland waren gekomen.

Raarste boeking
Paaspop. We dachten leuk op een alternatief klein podium op te treden. Stonden we ineens voor een publiek van 2000 mensen. Zoiks. Stress!

Wensact
Soft Cell. En een reünie van Avenue D ❤️

Te zien: Cruise Control jubel jubileum met Trie$t en Hard Ton en de Cruise Control dj’s, zaterdag 16 september in De Helling

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12