3voor12 Utrecht

Maak kennis met het Le Guess Who? programma tijdens AN INTRODUCTION TO ...

Organisatie licht het programma toe

Net als vorig jaar heeft het Le Guess Who?-team weer een moment geprikt om het festivalprogramma persoonlijk toe te lichten. Op zondagmiddag 22 oktober vertellen de programmeurs en oprichters je in EKKO over de totstandkoming van het wereldse programma en de verborgen schatten daarin.

“Diep ingewijde muziekliefhebbers steken de oceaan over om dit te kunnen meemaken, terwijl de lokale bezoekers en geïnteresseerden, door de grote hoeveelheid en diversiteit, soms door de bomen het bos niet meer zien”, lichtte festivaldirecteur Johan Gijsen vorig jaar toe over het ontstaan van de middag. “Dit maakt dat we op het idee kwamen An Introduction to Le Guess Who? te organiseren om op deze wijze wat achtergronden en weetjes te vertellen.”

Aan de hand van persoonlijke verhalen en bijzondere beelden wordt een selectie uit de meer dan 150 acts uit 34 landen uitgelicht. Zo hoor je verhalen over:

* voormalig Sonic Youth-gitarist Thurston Moore die optreedt met Nederlands meest inventieve drummer Han Bennink

* drie gospelzangeressen uit de Mississippi die naar het festival komen

* de eerste vrouw die de prestigieuze ‘Prix de Rome’ won (in 1913)

Abdel Karim Shaar, één van de laatste Tarab-zangers die voor zijn tweede optreden ooit buiten Beirut nu naar Utrecht komt

* de Senegalese houseproducer Ibaaku die een soundtrack schreef voor een sciencefictionfilm in de drukte van de straten van Dakar.

Het programma start om 15.00 uur met de de film 'Ashram' van de Franse filmmaker Vincent Moon, over de tempel die in 1983 door Alice Coltrane in Los Angeles is opgericht, en waarvan het koor naar Le Guess Who? komt. Daarnaast wordt Colin Benders bevraagd over muziek maken met modulaire synthesizers en vertelt Alexandra Duvekot (o.a. van BLUE CRIME) naar welke acts ze uitkijkt.

Host van deze middag is net als vorig jaar Tonnie Dieleman. De entree is gratis.

Te zien: An Introduction To Le Guess Who? 2017, zondag 22 oktober 2017, 14.00 - 18.00 uur @ EKKO

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12