3voor12 Utrecht

Vic Willems’ nieuwe single is een ode aan sleutelmomenten

‘Brieven Aan Mezelf’ is voorbode van EP die begin 2018 verschijnt

Bijna een jaar na het winnen van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter (11 maanden om precies te zijn) presenteert Vic Willems zijn eerste nieuwe werk in de vorm van de single ‘Brieven Aan Mezelf’. Willems heeft het nummer afgelopen juli met een zeskoppige band opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum.

‘Brieven Aan Mezelf’ is Willems’ eerste nieuwe muziek sinds februari 2015. “Toen ik in 2015 aan het afstuderen was heb ik een halfjaar lang niks geschreven”, licht hij toe. “Nou ja, wel een masterscriptie, maar geen enkel liedje. Op de dag van de deadline leverde ik eindelijk mijn scriptie in. De volgende dag viel ‘Brieven Aan Mezelf’ ineens op zijn plek. Het was al een tijdje een verzameling ideeën. Een ambitieuze opzet, die door verschillende tijden sprong en op een of andere manier probeerde het menselijk bestaan samen te vatten in een liedje. Dat valt nog helemaal niet mee, bleek.”

“Maar daar, op het randje van student zijn en wat het ook moge zijn dat daarna komt, dacht ik terug aan een ander moment van overgang. In de zomer tussen middelbare school en studeren sta ik met mijn vrienden op Lowlands. Te midden van alle muziek, gedans en festivalvreugde voel ik ineens heel erg het gewicht van alles. Van voor de laatste keer nog samen bij elkaar zijn, voordat alles verandert en we ons allemaal verspreiden over uithoeken van Nederland, en de rest van de wereld. In plaats van een ambitieuze poging om het menselijk bestaan op muziek te zetten werd Brieven Aan Mezelf een ode aan dat moment. En aan alle sleutelmomenten waarop je voelt dat het hierna nooit meer hetzelfde gaat zijn.”

“Het voelt heel heel goed om dit nummer nu los te laten, in een versie waarin mijn kersverse band op een prachtige manier de arrangementen invult en het plaatje compleet maakt”, vertelt hij over de nieuwe single.

‘Brieven Aan Mezelf’ is afkomstig van de EP Doe Wat Je Leuk Vindt, die begin 2018 verschijnt en dan ook in fysieke vorm te krijgen is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12