3voor12 Utrecht

dB’s gaat weer gedeeltelijk openen voor oefenen en concerten

Festivalweekend op 13 en 14 juli met o.a. Hang Youth, Spinvis en Rudeboy plays UDS feat. DJ DNA

Muziekcomplex dB’s is nog aan het verbouwen op de nieuwe locatie aan de Vlampijpstraat, maar kan nu weer beperkt open en werkt toe naar een volledige heropening. Vanaf maandag 1 juli kunnen bands de oefenstudio's weer gebruiken en kunnen muziekliefhebbers naar concerten. Vanwege brandveiligheidsvoorschriften kunnen oefenen en optredens nog niet gelijktijdig plaatsvinden. Ook is er nog geen reguliere horeca.

Oefenen
Er zijn nu tien goed geïsoleerde oefenstudio’s met apparatuur klaar voor gebruik. Voorlopig zijn die alleen beschikbaar wanneer er geen concerten gepland staan. Deze concerten kunnen zowel doordeweeks als in het weekend zijn. dB’s laat verder weten dat vloer, verlichting, elektra en ventilatie nog geïmproviseerd zijn en later verbeterd worden. De komende weken verwacht dB’s nog zeven oefenstudio's op de begane grond af te maken, zodat het totaal aantal op zeventien komt. Het boekingssysteem van dB's wordt z.s.m. opengezet voor reserveringen. Er kan overigens nog geen horeca gedraaid worden, waardoor er nu alleen koffie en thee geserveerd worden.

Hoewel het adres op de Vlampijpstraat is, is de ingang van dB’s aan de Schaverijstraat. Vanwege bouwwerkzaamheden kan er nog niet op het eigen terrein worden geparkeerd, maar na 11.00 uur kunnen muzikanten hun auto of bus kwijt in nabijgelegen straten.

Omdat ze overdag nog druk zijn met de verbouwing vraagt dB’s alle geïnteresseerden om online te boeken. ‘s Avonds zijn ze wel telefonisch bereikbaar voor boekingen en overige vragen.

Concerten en horeca 
De concertzaal van dB’s moet nog afgewerkt worden, maar is wel klaar voor gebruik. Omdat dB’s een tijdelijke vergunning heeft, kunnen ze op dit moment alleen drank verkopen in de zaal. Drankjes mogen ook niet worden meegenomen naar de toekomstige caféruimte of het terras. Ook kan er nog niet gegeten worden: Roots Rock Kitchen gaat open als de caféruimte door de brandweer is goedgekeurd, wat nog enkele weken zal duren.

dB’s Weekender Festival op 13 en 14 juli
Hoewel er nog wordt gebouwd, organiseert dB’s al een eerste festival. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli veranderen ze de bouwplaats tot een festivalterrein, waar bands optreden die dB’s een warm hart toedragen. Hang Youth, Hallo Venray en Spinvis zijn al bevestigd voor zaterdag 13 juli. Op zondag 14 juli sluiten het Australische trio Cosmic Psychos en Rudeboy plays UDS feat. DJ DNA het festival af. Dagtickets zijn 35 euro, weekendtickets 50 euro. Bij aankoop van een ticket kunnen bezoekers eventueel een extra donatie doen, waarvan de opbrengsten volledig naar bouwmaterialen gaan.

Op zondag 7 juli is de eerstvolgende Open Dag, waarbij je kunt zien hoever de verbouwing is en om de nieuwe faciliteiten te verkennen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12