3voor12 Utrecht

Géonne Hartman in vijfde Tremor.Session

Utrechtse singer-songwriter speelt deze week op Eurosonic Noorderslag

Een klein jaar geleden zag je bij ons de eerste Tremor.Session, een (destijds) nieuw project van bassist/producer Daan Kandelaars waarbij hij in zijn eigen studio live-video’s van bands opneemt. Sindsdien zijn er nog drie andere sessies verschenen en vandaag is de vijfde online gegaan, die van de Utrechtse singer-songwriter Géonne Hartman. Hartman speelde in september op VOOR//AAN festival en was in oktober nog te zien op Club 3voor12 Utrecht.

“Eind augustus op een best wel warme zomerdag kwamen we bij elkaar in de niet al te grote studio van Daan. Als in: prima grootte maar we waren met vijf à zes man”, vertelt Hartman over de sessie. “Doordat je zo dicht op elkaar staat krijg je echt het gevoel van samen het nummer spelen, dat vond ik heel fijn werken. Daan manoeuvreerde behendig tussen ons door om ons nummer op een originele manier vast te leggen. We speelden ‘Salt Wind’, vooral omdat we dit live altijd een fijn nummer vinden om te spelen. Er zit een beetje frustratie in en die energie krijgen we steeds beter samen. We kregen zin in nog meer live opnames, op deze manier krijg je goed de sfeer van wat we ‘in het echt’ doen.” 

Géonne Hartman is nu vooral veel aan het optreden. Deze week speelt ze vier shows in Groningen, tijdens Eurosonic Noorderslag. “Ik ben heel benieuwd naar deze frequentie van spelen in een korte tijd. Maar die week erop speel ik ook in Amsterdam en Amstelveen. Sinds ik een boeker heb kom ik wat meer Utrecht uit en dat vind ik spannend maar ook leuk.” Ook is Hartman druk met het maken van een album. De songs zijn in principe af en ze is bezig met een subsidieaanvraag. Daarvoor komt al een liedje online dat ze het afgelopen najaar samen met Roodnoot heeft geschreven. Waarschijnlijk wordt dat in het voorjaar uitgebracht.

Na deze Tremor.Session met Géonne Hartman staat er nog één met Alchi op stapel. Daarnaast is Kandelaars met verschillende bands in gesprek over nieuwe sessies, maar daarvan kan hij nog geen namen bevestigen.

Te zien: Géonne Hartman tijdens Eurosonic Noorderslag: woensdag 15/1 20.00 uur solo @ Pleuropsonic, De Souffleur | donderdag 16/1 18.00 uur solo @ Tiny Room Concert, The Student Hotel | vrijdag 17/1 17.00 uur met band @ Mouton Agency Showcase, De Drie Gezusters (Arcade Stage) | vrijdag 17/1 20.00 uur solo @ Penguin Showcases, De Drie Gezusters (Doelen Stage)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12