3voor12 Utrecht

Studio-engineer Daan Kandelaars start nieuw project Tremor.Session

Eerste sessie met Nyré is vandaag online gegaan

Een tijdje geleden presenteerden wij een live-video van de band Fume. Bassist/producer Daan Kandelaars is behalve bandlid van Fume ook nog studio-engineer en heeft zijn eigen studio, de Tremor.Studio. Vanuit die studio is Kandelaars een nieuw project gestart: het opnemen van live-video’s in zijn studio. Dat doet hij onder de voor de hand liggende naam Tremor.Session.

“Het idee is dat ik artiesten die ik zelf goed vind mijn studio binnen wil halen en hen een podium wil bieden om te laten horen hoe tof ze zijn”, vertelt hij daarover. “Daarbij doe ik alles zelf, dus van video-editing tot aan het opnemen en mixen van de muziek.” “Doen wat je leuk vindt is de reden dat ik met muziek werk”, licht Kandelaars toe. “Het meest enthousiast word ik van een artiest die mijn aandacht pakt.”

Kandelaars heeft al met drie artiesten sessies opgenomen. De eerste daarvan, met de Utrechtse muzikante/kunstenaar Nyré, is vandaag online gegaan. Nyré volgt de opleiding Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium en schrijft muziek die zich op het grensgebied bevindt tussen minimal, neoklassiek en elektronisch, gecombineerd met ingetogen zang.

“De planning is om elke twee maanden een live video online te gooien”, zegt Kandelaars. “Er zijn ook al sessies opgenomen met Coolboxer en Roosmarijn Tuenter. Ik verwacht dat Coolboxer eind april online komt.” Een andere act die op de planning staat is de Utrechtse producer Krijn Moons (aka Alchi), die ook op het Conservatorium zit. Daar houden de planning echter nog niet op: “Ik wil er graag nog twee artiesten bij hebben dit jaar.”

De sessie met Nyré en de komendes sessies zijn te vinden op de website van de Tremor.Studio.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12