3voor12 Utrecht

School’s Out Forever presenteert zeven acts met NPAC-alumni in De Helling

Nederlandse Pop Academie neemt afscheid en laat nog één keer zien welke artiesten van de opleiding komen

School’s Out Forever is een hit uit 1972 van Alice Cooper, maar ook de naam van een avondvullende show op woensdag 23 november in De Helling. De Nederlandse Pop Academie (NPAC) presenteert dan zeven acts die bestaan uit één of meerdere alumni van de opleiding.

De optredens die ze die avond geven zijn het resultaat van een met ‘coronageld’ gesubsidieerd traject dat de acts ‘in staat stelde hun muzikale product te presenteren volgens hun eigen visie’. Ze hebben geïnvesteerd in coaching, lichtshows, gastmuzikanten, techniek en merchandise. Muzikaal zijn het zeer uiteenlopende acts: van hiphop naar metalcore en alles wat daartussen zit. Alle betrokken acts hebben al muziek uitgebracht via labels of in eigen beheer.

School’s Out Forever verwijst zowel naar het feit dat deze studenten hun opleiding succesvol hebben afgerond als aan het einde van de NPAC, de mbo-opleiding van ROC Midden Nederland die sinds 2006 honderden studenten heeft opgeleid tot zelfstandige ondernemers in de popmuziek. De allerlaatste lichting studeert in juni 2023 af. De acts op dit evenement laten het niveau en de diversiteit van de NPAC zien.

Op de line-up van School’s Out Forever staat onder anderen Ismena (dark indie-folk met intieme, melancholische nummers), waaraan we al eerder aandacht besteedden. Anna Day (intieme, atmosferische songs die zijn opgebouwd rondom de frequenties die inherent zijn aan de zeven chakra’s) rondt met deze show haar MASTER-traject van No Man’s Land af. Ook Trust Us We’re Liars (metalcore met een energieke liveshow), de Engelstalige laid-back rapper Mill (deed al shows in de V.S. en bracht een aantal singles uit), Green Policy (zware, trippy stoner-rock), Stan Alpha (EDM) en SLOJAY (zwoele harmonische Neo-soul, ondersteund door rauwe, lo-fi hiphop beats) bestijgen het podium van De Helling.

De toegang voor School’s Out Forever is gratis, je moet je wel even inschrijven via www.schoolsoutforever.nl.

Te zien: School’s Out Forever, woensdag 23 november 2022 (Deuren open 18.00 uur, aanvang 18.30 uur) @ De Helling

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12