3voor12 Utrecht

Amina vertelt dat alles goed komt met haar nieuwe single ‘Blind Vertrouwen’

"Het nummer heeft mezelf extra steun gegeven"

Na haar succesvolle single ‘Gebruiksaanwijzing’ verscheen vandaag de nieuwe single van de Utrechtse songwriter en zangeres Amina. ’Blind Vertrouwen’ is een persoonlijk nummer over vertrouwen hebben in jezelf en in de toekomst, dat net een tikkeltje rauwer is dan haar vorige nummers. Met haar krachtige stem en dromerige beats vertelt ze zichzelf en de luisteraar dat alles wel goed komt.

Amina schreef ‘Blind Vertrouwen’ twee jaar geleden en geeft met het nummer een inkijkje in wat er in haar hoofd omging toen ze begon met het maken van muziek. Want toen ze die keuze maakte kwamen daar veel twijfels bij kijken. “Toen ik op de middelbare school zat wist ik al dat ik de rest van mijn leven muziek wou gaan maken. Veel mensen in mijn omgeving vroegen of dat wel de juiste keuze was en wilden weten wat mijn plan B was. Want artiest zijn is nou eenmaal heel erg risicovol. Je kan niet inschatten of je er uiteindelijk je geld mee kan gaan verdienen”, vertelt ze. Toch is ze tegen alle meningen ingegaan en heeft ze voor de muziek gekozen. “Ik vertrouwde erop dat dat mijn weg naar geluk zou zijn.”

De afgelopen maanden heeft ‘Blind Vertrouwen’ nog een extra lading gekregen voor Amina. De zangeres kreeg in januari namelijk een hernia en moest daardoor al haar plannen, waaronder een tour met Roxeanne Hazes, afzeggen. “Ik zat gedwongen thuis en er leek geen einde te komen aan de pijn. Het nummer heeft me in die tijd echt steun gegeven: ik moest er gewoon blind vertrouwen op dat het wel goed zou komen.” Inmiddels is Amina hersteld en pakt ze alles wat ze heeft moeten uitstellen weer op. Zo ook de release van dit nummer, vertelt ze. “Omdat ik die kracht uit mijn eigen nummer heb kunnen halen voelt het nu alsof de cirkel rond is.”

‘Blind Vertrouwen’ geeft ons de bevestiging dat we nog veel van de jonge zangeres gaan horen. Met het grote succes van haar nummer ‘Gebruiksaanwijzing’ en deze nieuwe krachtige single lijkt ze langzaam haar plekje binnen de Nederlandse muziekindustrie te veroveren, zoals ze daar als kind al alle vertrouwen in had.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12