3voor12 Utrecht

Klaar voor een feestje met whisky en bier?

Baby Face Nelson brengt nieuw album Pistola uit

Daar is Baby Face Nelson weer, klaar voor een feestje met whisky en bier. Oh en countrymuziek niet te vergeten. Het tweede album van deze countrypunkers knalt er al gelijk goed in met de single 'Buy Myself a Gun' en het opvolgende 'Plains of Armageddon'. Ze schieten zo pijlsnel en punky uit de startblokken dat het lijkt alsof ze solliciteren voor het skate- en partypunklabel Fat Wreck Records van NOFX-opperhoofd Fat Mike.

Een tour met de daar getekende bluegrass-punkband Old Man Markley zou Baby Face Nelson zeker passen trouwens. Lomp rammen en feesten, dat doet het vooral goed op het podium. Maar we hebben dat op het vorige album ook al gehoord en vroegen ons toen al af hoelang het zou blijven werken in de studio.

Gelukkig kent Pistola, dat vooral visueel heel erg gebaseerd is op het Mexicaanse feest Día de Muertos (zie ook de clip van Buy Myself a Gun), meer variatie en vooral transparantie. Als de punk wat meer naar de achtergrond verdwijnt en de country- en bluegrass invloeden naar voren komen, blijkt dat de band in een meer subtiele modus aan dynamiek en muzikale diepgang wint. Dat hoor je op 'Return to Heartache', de grote bluegrass-invloed op 'Homebound' en het prachtige, met blazers doorspekte duet 'Mohall, ND'. Kortom, Pistola is vooral lekker in balans.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht