3voor12 Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht is op zoek naar muzikaal talent voor Songs for Freedom

Jonge opkomende muziektalenten uit de provincie Utrecht kunnen een Vrijheidsnummer schrijven

Het Bevrijdingsfestival Utrecht is op zoek naar jong opkomend muzikaal talent uit de provincie Utrecht voor een nieuwe Songs for Freedom. Dit is een jaarlijkse wedstrijd waarbij muzikanten een nummer moeten schrijven over vrijheid. De uiteindelijke winnaar mag op het Bevrijdingsfestival 2022 het Sena Performers podium openen.

Uit alle inzendingen worden drie tot vijf artiesten gekozen die mee mogen doen aan de voorrondes. Hieruit kiest de vakjury de winnaar die het Sena Performens podium mag open op 5 mei. Onder de deelnemers wordt ook nog een publieksprijs uitgereikt. Dat gebeurt op het Bevrijdingsfestival zelf.

Vorig jaar werd Anna Lotte door de vakjury als winnaar uitgeroepen met haar nummer ‘Everything Is Yours’. Zij mocht op 5 mei 2021 het online avondprogramma aftrappen vanuit Tivoli Vredenburg. Het programma werd live gestreamd. Hier traden verschillende artiesten op, waaronder S10, Nana Adjoa en YĪN YĪN. Hier kan je lezen hoe die avond eraan toe ging.

Wil je ook meedoen aan de Songs for Freedom? Meld je dan nu aan door een link met muziek, een foto en een bio van jou of je act te mailen naar talent@bevrijdingsfestivalutrecht.nl. Aanmelden kan tot en met 7 februari 2022.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12