3voor12 Utrecht

Eerste bands oefenen weer in dB’s

Ontaard bereidt zich voor op optreden in De Kromme Haring

Sinds deze week kunnen muzikanten weer oefenen op de nieuwe locatie van dB’s. Onze fotograaf Lisanne Lentink nam een kijkje en zag daar onder andere post-metalband Ontaard, die dit weekend een show heeft in De Kromme Haring.

De entree van dB’s is op een andere plek dan tijdens onze eerdere bezoeken. Misschien ook wel logisch omdat aan die kant ook de oefenruimtes zitten. Daar vangen Pim en Robert van dB’s de bands die komen oefenen op. Ondanks dat het nog een beetje improviseren is, is er wel koffie en thee.

De eerste tien oefenruimtes zijn inmiddels klaar, de rest wordt later opgeleverd. De ruimtes zien er netjes en strak uit. De houten latten op de wand, die nog zo nieuw zijn dat het naar een bouwmarkt ruikt, geven een mooi effect. We namen een kijkje in de oefenruimte van Ontaard. De post-metalband is blij om weer terug te zijn in dB’s. Sinds het stoppen van de locatie op het CAB-Rondom had de band niet echt een goed alternatief gehad. De plek waar ze in de tussentijd hebben gerepeteerd, beviel toch minder. En repeteren is wel handig, want het viertal speelt op zondag 7 juli een bij De Kromme Haring, samen met Void Diver (vanaf 16.30 uur).

Wil je zelf zien hoe de nieuwe locatie van dB’s er inmiddels uitziet? Dat kan op zondag 7 juli 2024 tussen 15.00 en 18.00 uur op de maandelijkse, gratis toegankelijke open dag. Er zijn dan optredens van The Shivvies en Third Ego.

In het weekend van 13 en 14 juli is er bij dB’s een groot buitenfestival met o.a. Spinvis, Hang Youth, Hallo Venray, Rudeboy plays UDS feat. DJ DNA en Blaudzun, die een akoestische set doet. Meer informatie over het festival vind je op de site van dB’s.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12