3voor12 Utrecht

Alec Todd presenteert zichzelf live in nieuwe donkere video ‘Today Decay’

Op 4 april speelt de songwriter in Stathe

De Utrechtse songwriter Alec Todd heeft vandaag een live-versie van zijn nieuwe nummer ‘Today Decay’ uitgebracht. De track is onderdeel van zijn EP The Man in the Hammock, die later dit jaar verschijnt. In de zwart/wit gefilmde video begint Todd in een kale ruimte te zingen met alleen zijn akoestische gitaar als ondersteuning. Naarmate het nummer vordert wordt hij vergezeld door Roy van Rosendaal op toetsen en Maxim Carton op elektrische gitaar.

Nadat hij lange tijd in verschillende bands had gespeeld sloot Alec Todd zich begin 2017 samen met producer Roy van Rosendaal (Figgie, Blue Crime, Bombay) op in het Utrechtse Kytopia om daar zijn concept solo-EP The Man in the Hammock op te nemen. Het overkoepelende thema van de EP is het omgaan met verlies. Het verhaal van twee geliefden die na hun overlijden worden herenigd en waken over degenen die zij achter hebben gelaten staat daarin centraal. De donkere teksten, melancholische melodieën en synthesizers laten muzikale invloeden horen van acts als John Frusciante, Damon Albarn en Nine Inch Nails. In november vorig jaar debuteerde Todd met de van de EP afkomstige melancholische single ‘1705’.

“Ik heb er voor gekozen om alles minimalistisch te houden”, vertelde hij ons in januari. “De clips, m’n artwork en zeker ook de muziek zijn allemaal heel strak en minimaal. Bij dat concept horen de cryptische dingen die ik naar buiten communiceer. Wat ik wil uitstralen. Minimalisme en kunst.”

Op woensdag 4 april 2018 is Alec Todd te zien in Eetcafé Stathe. Samen met Electric Company, dat dan de nieuwe EP presenteert, speelt hij op de 50e Stathe Sessie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht