3voor12 Utrecht

Binkbeats’ Beats Unraveled serie ook beschikbaar via streaming media

Utrechtse slagwerker/multi-instrumentalist presenteert zijn solo-EP tijdens ADE

Op 13 oktober verschijnt Private Matter Previously Unavailable part 1, de debuut-EP van de Utrechtse slagwerker/multi-instrumentalist Binkbeats. Tijdens de Culturele Zondag van begin juni kregen we al een live voorproefje van een aantal van de nummers, en dat smaakte zeker naar meer.

Misschien voelde Binkbeats zelf ook aan dat het nog relatief lang duurt voordat de hele wereld naar zijn nummers zou kunnen luisteren. Mogelijk heeft hij daarom de Beats Unraveled serie, die hij eerder heeft gemaakt, beschikbaar gesteld via de streaming media. Voor wie de serie nog niet kent: op magnifieke wijze maakt hij in zijn eentje een analoge interpretatie van klassieke nummers uit de elektronische muziek en hiphop, zoals van Madlib, Flying Lotus en J. Dilla. Binkbeats ontleedt de nummers tot op het bot en zet ze vervolgens in één live-opgenomen video weer in elkaar, waarbij hij soms wel vijftig, grotendeels akoestische instrumenten gebruikt. Twaalf van die tracks zijn nu ook te beluisteren via spotify, deezer etc..

Als je Binkbeats live wilt zien, dan kan dat tijdens de presentatie van zijn debuut-EP, op donderdag 19 oktober in de Brakke Grond. De show is onderdeel van ADE. Binkbeats neemt ook speciale gasten mee, zoals toetsenist Niels Broos.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12