3voor12 Utrecht

DeWolff, The Kik, K’s Choice, Het Zesde Metaal, Yung Nnelg en Tusky naar Bevrijdingsfestival Utrecht

Festival maakt line-up hoofdpodium en SENA performers stage bekend

Tijdens een lancering in Het Gegeven Paard - het café van TivoliVredenburg - heeft Bevrijdingsfestival Utrecht vanavond de line-up van het hoofdpodium en het Sena performers stage bekendgemaakt. Onder andere DeWolff, The Kik, K’s Choice, Het Zesde Metaal, Tusky en Yung Nnelg komen op zaterdag 5 mei 2018 naar Park Transwijk.

Op het hoofdpodium spelen Fedde le Grand, K’s Choice, Roxeanne Hazes, The Kik, Big2, SupeRRosa, DeWolff en Soweto Soul. Op het Sena performers stage staan Tusky, TWINS, Het Zesde Metaal, Yung Nnelg, Fungo Bat, Luwten, Love The System, Arp Frique & Family en Fata Boom.

Een aantal acts uitgelicht:
Het driekoppig rock ‘n rollmonster DeWolff komt oorspronkelijk uit het Zuiden van Nederland maar woont inmiddels al een aantal jaar in Utrecht. Een dag voor de show op het Bevrijdingsfestival presenteren ze hun nieuwe album in Paradiso.

The Kik behoeft waarschijnlijk geen toelichting meer. De voormalige huisband van DWDD heeft net een succesvolle theatertournee achter de rug met het nieuwe album The Kik Hertaalt!, en begint vol goede zin aan het festivalseizoen.

K’s Choice bestond in 2017 25 jaar. Dat vierde de band met een uitgebreide tour - waarmee ze in december in een stampvolle Ronda stonden - én het verzamelalbum 25. Naast alle bekende hits bevat dit album ook een gloednieuwe versie van wereldhit ‘Not An Addict’.

In de bijna 10 jaar van het bestaan is Het Zesde Metaal uitgegroeid tot één van de grootste bands van België. De band combineert sterke songs met West-Vlaamse teksten van frontman Wannes Cappelle. Op het vierde album Calais gaat Cappelle in zijn teksten in op een aantal maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Een maand geleden presenteerde punkrockband Tusky zijn debuutalbum in een uitverkocht EKKO. Dat was een goed feestje en belooft wat voor hun show op het Bevrijdingsfestival.

Wat rapper Yung Nnelg in zijn mars heeft zagen we vorig jaar op Tweetakt. Daarna stond hij ook op festivals als Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap en heeft hij definitief zijn plek binnen de hiphopwereld veroverd.

Op de hoogte blijven van het Bevrijdingsfestival in Utrecht? Volg ons op Instagram, Facebook of Twitter.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht