Op Beton-T vond op vrijdag 7 juli de eerste editie plaats van Kunstgebit festival. Onze fotograaf Benjamin Srijindarat ging langs en maakte foto’s.

Kunstgebit wil mensen in contact brengen met jonge en lokale muzikanten, kunstenaars en dichters. Net als de makers is ook het team achter het festival jong. De crew bestaat grotendeels uit 18- en 19-jarigen die elkaar kennen van TivoliVredenburg en uit de scene rond de bands en kunstenaars. Knap dat ze zo’n festival uit de grond hebben weten te stampen. De bezoekers zitten grotendeels in dezelfde leeftijdscategorie als de makers, aangevuld met ouders van de optredende artiesten en crewleden, wat voor een mooi contrast zorgt.

Beton-T bewijst wederom een goede aanvulling voor het Utrechtse muzieklandschap te zijn: dichtbij het centrum, rauw en voldoende ruimte voor expo’s, eettentjes of gewoon om even te skaten. Ook kun je samen met andere bezoekers meewerken aan een schilderij van 3 x 3 meter. Voor deze eerste editie van Kunstgebit is Beton-T echter nog net een maatje te groot. De dag (diplomauitreiking op verschillende scholen) en het begintijdstip van 13.00 uur (sommige mensen werken dan nog, zoals ook onze fotograaf) zijn aandachtspunten. Net als het geluid, dat bij sommige optredens niet altijd in balans was. Aan enthousiasme echter geen gebrek bij de shows van onder andere Chattermag, Apeshit, Mokerjong en Navigate. Als we het goed hebben begrepen komt er een tweede editie. We zijn benieuwd welke lokale acts dan op het podium staan of een expositie verzorgen.

Gezien: Kunstgebit festival, vrijdag 7 juli 2023 @ Beton-T, Utrecht