Hoewel zangeres Kymara inmiddels alweer een aantal jaren in het Verenigd Koninkrijk woont, is zij op 5 juni terug in haar geboortestad Utrecht om de lancering van haar debuut-EP New Road te vieren met een optreden in TivoliVredenburg. Ondanks dat de ‘soul-ster in wording’ onder andere zingt over het beëindigen van vriendschappen, is de liefde van haar vrienden en familie door de hele zaal te voelen.

Na een goede opwarmer van de Amsterdamse R&B-band ParHasard is het tijd om te beginnen. Kymara stapt samen met haar vierkoppige band, speciaal voor het optreden ook overgevlogen vanuit Engeland, het podium op. Met relaxte begeleiding van achter de toetsen, (bas)gitaar en drums wordt al snel het laid-back gevoel van een zondagavond in de knusse Club Nine gecreëerd. Eigen nummers, afkomstig van de nieuwe EP, maar ook een cover van ‘Work’, oorspronkelijk uitgevoerd door Charlotte Day Wilson, dragen hier perfect aan bij.

Naast haar band is ook hiphopartiest ZVK meegekomen vanuit Engeland. Samen voeren zij eerder uitgebrachte single ‘Home’ op en ‘New Road’, afkomstig van de gelijknamige nieuwe EP. De spanning die de emotie in het laatste nummer met zich meebrengt, maakt het in eerste instantie rustige, ietwat rumoerige publiek een stuk beweeglijker. Met behulp van dit R&B-geluid met een soulsausje staat het publiek binnen no time mee te roepen met het duo.  

Na weer een nieuwe gast op het podium komen de heupen pas echt los. De percussionist, van wie de meerwaarde eerst niet helemaal duidelijk is na wat rustig meespelen, versnelt ineens het tempo. Soulful, groovy melodieën worden even ingewisseld voor snel percussie werk, een koebel en zelfs een scheidsrechtersfluitje. Na een klein feestje rondom het podium onder begeleiding van de toms was de meerwaarde wel duidelijk. 

Vrienden en familie staan vol trots en met armen hoog in de lucht te juichen, waarna een regen aan bloemen richting het podium volgt. Na een derde toegift, een onthaling vol lof en lang napraten met Kymara is het dan toch echt afgelopen.

Gezien: Kymara, zondag 5 juni 2022 @ TivoliVredenburg, Utrecht