Speciaal voor jullie kerstplaylists hebben we acht actuele kerstliedjes van Utrechtse artiesten uitgezocht waarmee je alle kanten op kunt. Of je nou wilt dansen, beschouwen of discussiëren, het passende kerstnummer zit er vast tussen.

Luckiest Man Alive - Leave the Lights On

Roel Donckers aka Luckiest Man Alive maakt voor het 18e jaar op een rij een kerstnummer! ‘Leave the Lights On’ is een laidback kerstnummer dat is opgenomen in de Wisseloord Studios en in Roel’s eigen Studio Ongehoord.

Potman Jr. - Lijkt Op Kerstmis

Vorig jaar scoorde Potman Jr. een behoorlijke kersthit met ‘Looks Like Christmas’. Het nummer werd veel op de landelijke radio gedraaid en 35.000 keer gestreamd. Dit jaar heeft de band een Nederlandse versie gemaakt, ‘Lijkt Op Kerstmis’, die ook alweer lekker gaat.

Pablo van de Poel - Only for You (Christmas Gloom)

DeWolff-gitarist Pablo van de Poel is een sucker voor Kerstmis. Hij houdt van de lichtjes, de cadeaus, de sneeuw, het samenkomen met familie en ook de liedjes. Vorige week maandag schreef hij een kerstliedje, zonder zijn bandgenoten van DeWolff: ‘Only For You (Christmas Gloom’. Check ook de toffe, zelfgemaakte linoleum print die Pablo voor de cover heeft gemaakt.

POSTIE - IK DENK NIET DAT IK KERST MIS

Vergeet Mariah Carey, hier is POSTIE! Met de koude (anti-)kerstknaller ‘IK DENK NIET DAT IK KERST MIS’ zal december nooit meer hetzelfde zijn. Deze komt toch in aanmerking voor dé kersthit van 2021?

Pondertone - There is a Light

Pondertone’s hoopvolle rocker ‘There is a Light’ verscheen eerder dit jaar als als exclusieve release op het benefietalbum Niemand In De Stad. Sinds enkele dagen is het nummer ook te beluisteren op alle streamingplatforms. ‘There is a Light’ is ook te vinden op de bandcamppagina van Pondertone.

Tim Dawn - Christmas Time (Make It Up To You)

Tim Dawn sluit zijn succesvolle jaar af met een kerstsingle. “In de drukke tijd voor kerst kun je soms niet zo vaak bij elkaar zijn als je wilt... maar met kerst maak ik het goed en gaan we samen de écht belangrijke dingen in het leven vieren!” zegt hij over ‘Christmas Time (Make It Up To You)’.

Charlotte Wessels - Nostalgia Isn't What It Used To Be

Voormalig Delain-zangeres Charlotte Wessels bracht dit jaar haar solo-album Tales From Six Feet Under uit. Vorig jaar schreef ze echter al het kerstliedje ‘Nostalgia Isn't What It Used To Be’, dat in eerste instantie exclusief voor haar Patreon-leden beschikbaar was. Producer Guido Aalbers heeft onlangs een nieuwe mix van het nummer gemaakt, die hier nu voor iedereen te beluisteren is.

Moon Moon Moon - Adult Christmas

Moon Moon Moon’s ‘Adult Christmas’ is al van vorig jaar, maar toen hadden we geen lijstje. Met het nummer neemt Mark Lohmann afscheid van kinderkerst en van zijn onschuldige jeugd. Daarvoor komt echter wel iets nieuws in de plaats. “Ik wil niet leven met de gedachte: ‘Oh, wat was het vroeger mooi.’ Of: ‘De schooltijd is je beste tijd van je leven’,” vertelde hij vorig jaar tegen 3voor12. “Kerst wordt iets anders, het gaat me om echte connectie met je familieleden en vrienden. “ Het liedje past in de uitstekende traditie van indiekerstliedjes: van Andrew Bird tot Sufjan Stevens, van Kacey Musgraves tot She & Him.