Op de tweede editie in 2020 van onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht presenteerden we twee Utrechtse acts en een voormalige Utrechter. Mevrouw Tamara en Daisy Daisy creëren hun muziek vanuit de Domstad. Toetsenist Jori Collignon heeft heel lang in Utrecht gewoond maar werkt - na een tussenstop in Amsterdam - inmiddels vanuit Portugal. De bezoekers die van 6 tot en met 8 maart naar Grasnapolsky gaan, kregen in de vorm van Daisy Daisy en COLLIGNON twee acts te zien die ook op dat festival spelen.

Mevrouw Tamara
Deze Club-editie wordt geopend door Mevrouw Tamara, die in december haar nieuwe album In Je Hoofd heeft uitgebracht. Het thema van die plaat is het doorbreken van taboes rondom mentale obstakels. Normaal staat Tamara met een volledige band op het podium maar vanavond is ze in haar eentje. Een soort van try-out voor later dit voorjaar, wanneer ze gaat touren in Japan. Tijdens die tour speelt ze alleen met haar drummer, die tussen de bezoekers goedkeurend toekijkt. In haar eentje ondersteunt Tamara de mooie liedjes met gitaar, subtiele toetsen of een synthesizerbas uit een sampler. Ook maakt ze slim gebruik van een loopstation om sommige gitaarlijnen te herhalen. Tamara vindt het wel spannend, vertelt ze. Door het spelen met band is ze toch wel een beetje verwend. De intimiteit van dit optreden past haar echter goed.

Daisy Daisy
Daisy Daisy kent wat opstartproblemen doordat een effect dat op de zangmicrofoon zit niet aangesloten blijkt te zijn. Maar de valse start brengt het drietal niet van zijn à propos. Met elektronische drums, synthesizer en lekker veel galm op de elektrische gitaar creëren ze een geluid dat geïnspireerd is door bands uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. New wave en synthbands uit die periode worden in een blender gegooid, met een soort vroege punk op elektronische steroïden als resultaat. Dat ze Gary Numan, The Fall en Fad Gadget (!) als inspiratie noemen is zeker ook passend. Goed is hoe de band die duidelijk hoorbare invloeden verwerkt tot een geluid dat vandaag de dag ook nog hip klinkt. Begin maart is de band dus te zien op festival Grasnapolsky.

COLLIGNON
De grootste verrassing van de avond is COLLIGNON. COLLIGNON is het nieuwe project van Jori Collignon, die je mogelijk kent van C-Mon & Kypski, Nobody Beats the Drum en SKIP&DIE. Met die laatste band stond hij 10,5 jaar geleden ook al eens op Club 3voor12 Utrecht. De voormalige Utrechter opereert inmiddels vanuit Portugal, maar is voor een kleine tour terug in Nederland en komt als onderdeel daarvan ook weer langs op de Club. Mooi om te zien en ook een aantal van zijn Utrechtse muziekvrienden zijn daarom naar dB’s gekomen. Met een hele dj-tafel vol (modulaire) synthesizers en een live-mixer verzorgt Collignon zelf het elektronische gedeelte. Multi-instrumentalist Gino Bombrini (waarmee Collignon  al samenwerkte in SKIP&DIE) bespeelt de drums, percussie en ukelele. Met deze elektronische en akoestische instrumenten maken ze een zeer dansbare sound waarin invloeden van Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek op een knappe manier tot een geheel verwerkt worden. De nummers én de gedreven uitvoering van het duo zorgen ervoor dat geen enkele bezoeker zijn voeten stil kan houden. Ook COLLIGNON is te zien op Grasnapolsky.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht februari met Mevrouw Tamara, Daisy Daisy en COLLIGNON, donderdag 27 februari 2020 @ dB’s, Utrecht