Na de nieuwjaarsduik-editie schakelen we snel door naar de reguliere editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Elke laatste donderdag van de maand kun je in dB’s terecht voor drie opkomende bands uit de regio. Deze keer zijn dat de indieband TWINS, het fuzz rock/grunge duo Kitty Kitty Tuna en de opzwepende postpunk van Servië. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

TWINS

TWINS is een indieproject van Tim Thomassen en Ilse van Puijenbroek. Samen schrijven ze de liedjes maar live zijn ze een vijfkoppige band. De Amersfoorters zijn nog maar net een jaar bezig, maar hebben vorige maand al de Utrecht Popprijs weten binnen te slepen. Volledig terecht naar onze mening. Verwacht dromerige melodielijnen en doordringende synths.

Kitty Kitty Tuna

Kitty Kitty Tuna is een echte fuzzy rock band uit onze eigen stad. Ooit speelden Robbin van Saaze en Bjorn Awouters beiden in Drive like Maria, maar nu helemaal met zijn twee. Met een hoop gitaar en drums maken ze gejaagde garage en fuzzy grunge. Inspiratie halen ze bij Dinosaur Jr, Weezer en The Smashing Pumpkins.

Servië

Servië heeft afgelopen juli voor het eerst op het podium gestaan, maar is nu al helemaal klaar om verder te spelen. Hun show op de laatste editie van Le Mini Who? werd goed ontvangen en eerste single ‘Hometown Blues’ is te vinden op Youtube. De muziek van het drietal doet denken aan Talking Heads, Ought en Steve Reich (ja, echt!).

LET OP: Vorige seizoenen startte de avond om 21.15 uur, maar vanaf dit seizoen beginnen we eerder, namelijk om 20.30 uur. Ben op tijd om niks te missen!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht januari met TWINS, Kitty Kitty Tuna en Servië, donderdag 25 januari 2018, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.