De editie van Club 3voor12 vindt plaats op een koude februariavond. Met een debuut voor de mannen van Millennials en de winnaars van het Geheim van Starsound Yip Roc staat de avond in het teken van harde gitaren. De laatste act Frank speelt weer samen na een pauze van drie en een half jaar. In een gezellig vol dB’s werden tijdens dit optreden ook de eerste headbangers gespot.

Terwijl de eerste bezoekers binnenstromen staan de mannen van Millennials te popelen om te beginnen. Gewapend met hun liedjes die overlopen van energie lijken ze klaar voor hun eerste optreden. Vol enthousiasme zetten ze de eerste track in waarmee ze het publiek goed wakker schudden. De abrupte eindes van elk nummer komen echter slordig over. Daarnaast schemeren de zenuwen voor het eerste optreden duidelijk door in de stem van de zanger. De bandleden weten zich daarin geen houding te geven. Gelukkig gooit de band na het derde nummer alles los. Al met al wordt het een prima eerste optreden.

Millennials

De alternatieve gitaarrockers van Yip Roc are up next en dit zooitje ongeregeld heeft geen tijd om stil te zitten. De band is één bal energie. De sterke stem van Jorn ten Ham jaagt de eerste nummers erdoorheen. Het plezier spat van het podium af, zelfs een kapotte versterker krijgt dit niet klein. Terwijl er een nieuwe versterker wordt gehaald, verzorgt de band de wachtmuziek en gaan vervolgens vrolijk door met hun singles ‘Terry' en ‘Paytime'. Het chaotische optreden van Yip Roc sluit af met het vieren van de verjaardag van toetseniste Chrissie Quast waar iedereen uit volle borst voor zingt.

Yip Roc

De strakste set van de avond is afkomstig van de driekoppige instrumentale post rock/metal band Frank. De bandleden hebben een pauze van drie en een half jaar gehad, maar voelen elkaar nog steeds feilloos aan. De muziek is een vervlechting van verwarrende ritmes en agressieve gitaren met een verhaal. De mannen verspillen er zelf weinig woorden aan en  zitten helemaal in hun eigen wereld. Terwijl de band aan het tweede nummer begint, worden de eerste headbangers gespot. De mannen vervolgen hun gitarengeweld en doen wat ze het beste doen: spanning opbouwen tot op de laatste seconde.

Frank

Gezien: Club 3voor12 Utrecht met Millennials, Yip Roc en Frank, donderdag 22 februari 2018 @ dB’s.